Був відмінним організатором молодіжного руху. Згадаймо Володимира Васьковського

Був відмінним організатором молодіжного руху. Згадаймо Володимира Васьковського
39-річний воїн загинув 20 січня 2023 року поблизу Бахмута Донецької області під час артилерійського обстрілу
колаж: glavcom.ua

Чоловік був екоактивістом, працював над розвитком спортивно-патріотичного руху та пластового осередку, очолював обласну федерацію риболовного спорту

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам’ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Володимира Васьковського.

Хмельничанин Володимир Васьковський приєднався до осередку «Пласту» на початку 2000-х років. Був виховником гуртка, займався з дітьми у місцевому курені ім. Симона Петлюри. Після школи він закінчив історичний факультет і став одним із засновників молодіжної громадської спортивно-патріотичної організації «Тризуб» ім. Степана Бандери.

У «Пласті» згадують, що Володимир упродовж 10 останніх років розвивав гру «Джура» на Хмельниччині. Якийсь час був головою обласного проводу Молодіжного конгресу українських націоналістів. 

Володимир Васьковський здобув освіту історика, багато років був активним громадським діячем у Хмельницькому та області, вів підприємницьку діяльність
Володимир Васьковський здобув освіту історика, багато років був активним громадським діячем у Хмельницькому та області, вів підприємницьку діяльність
фото з відкритих джерел

Перше знайомство з армією у хмельничанина Володимира Васьковського відбулось у шістнадцять років. Тоді активний пластун став вихованцем військового оркестру механізованої бригади, яка дислокувалась в обласному центрі. Хлопець навчався в музичній школі грі на тромбоні і після восьмого класу вирішив спробувати себе в новій ролі. Півтора року Володимир займався в оркестрі та мріяв стати військовим.

Захопленням Володимира була риболовля, тож з часом він очолив обласну федерацію риболовного спорту й організовував чимало змагань. Окрім того, чоловік часто допомагав місцевому притулку для тварин.

Васьковський був власником спеціалізованого магазину для риболовлі
Васьковський був власником спеціалізованого магазину для риболовлі
фото з відкритих джерел

Ще задовго до повномасштабної російської агресії Володимир разом із побратимами стояв біля витоків Хмельницької територіальної оборони. Після участі в АТО був резервістом у 106-й бригаді. З початку великої війни став на захист України. 39-річний воїн загинув 20 січня 2023 року поблизу Бахмута Донецької області під час артилерійського обстрілу. 

Перебуваючи у теробороні на різних посадах, Васьковський прийняв рішення перейти до полку «Азов»
Перебуваючи у теробороні на різних посадах, Васьковський прийняв рішення перейти до полку «Азов»
фото з відкритих джерел

«Із сумом повідомляємо про те, що під час бою на Бахмутському напрямку в ході ворожого артилерійського обстрілу загинув молодший сержант Володимир Васьковський. Йому було 39 років… У нашій бригаді він служив спочатку як резервіст, а з моменту її формування за новим штатом – уже як військовослужбовець. Побувавши у бригаді на кількох посадах і маючи бажання зробити більше для вигнання окупантів з рідної землі, Володимир зрештою прийняв рішення перевестися до полку «Азов». У складі цього підрозділу він брав участь у боях з ворогом і віддав своє життя, захищаючи Україну», – повідомила 106-та бригада тероборони ЗСУ. 

У своєму останньому дописі в соцмережах у день загибелі Володимир повідомив: «Хочете прикол? Я зі своїм двоюрідним братом по різні боки фронту…». У коментарях його друзі згодом написали: «Нема братів по той бік фронту. Нема там людей. Вони – твої вбивці».

Ті, хто знали Володимира, запам’ятали його як патріота і безкомпромісну людину, яка вірила у високі ідеали й завжди їх відстоювала.

«У бій ідуть люди мотивовані. Ті люди, яким болить, які хочуть захистити Україну. Володя був саме таким. Від самих витоків у цій бригаді. Він був в АТО, вже коли повернувся до цивільного життя, він служив в нашій бригаді як резервіст. Зустрів війну, як військовослужбовець. Він поміняв кілька підрозділів», – розповів начальник пресслужби Хмельницької бригади територіальної оборони Олександр Сєвастьянов.

Був відмінним організатором молодіжного руху. Згадаймо Володимира Васьковського фото 1
фото з відкритих джерел

«Патріотичний, оптимістичний, безкомпромісний. Він був відмінним організатором молодіжного руху. І дуже переживав перед публічними заходами, які часто проводив. Це переживання він маскував (здається, непомірними) порціями випитої кави. Він вірив в ідею нації й високі ідеали. Але останній час знаходив своє задоволення і в організації змагань зі спортивної риболовлі. Такі люди рухають сірий світ, додаючи йому барв…» – зауважив приятель полеглого Олесь Вітряний.

Побратими знали Володимира як людину, що завжди боролася за Україну, і пообіцяли помститися ворогам за його загибель. «Мав відверту розмову з Володимиром Васьковським, вийшло щиро, дружньо поговорити і дуже змінив про нього думку. Патріот, організатор, лідер, добрий і чесний, але життя його побило свого часу, і він все одно намагався завжди з будь-якої ситуації вийти з відчуттям людяності, він завжди хотів і боровся за Україну, віддавав усього себе. Такі, як він, не відсиджуються, він справжній воїн!.. Величезна втрата, і її не заповнити, будемо мстити, виб’ємо кожного загарбника з нашої країни, знаю, що для мене він так само зробив би. Для мене за честь було служити з тобою», – написав один із побратимів Ігор Стукан.

«Володя був надзвичайно позитивною і дуже небайдужою людиною. Він завжди по-справжньому любив Україну і завжди переймався за те, аби Україна ставала кращою», – сказав під час прощання з військовим міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

У Володимира Васьковського залишилися дружина, пасинок та дві доньки.

«Главком» долучається до хвилини мовчання. Ми вшановуємо памʼять усіх українців, які загинули у боротьбі за Батьківщину. Ми згадуємо загиблих від рук російських загарбників, запалюємо свічки пам’яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи світлу пам’ять громадян України, які віддали життя за свободу і незалежність держави: усіх військових, цивільних та дітей, усіх, хто загинув в боротьбі з російськими окупантами та внаслідок нападу ворожих військ на українські міста і села. 

Читайте також: Залишив навчання, щоб захищати Україну. Згадаймо 21-річного бойового медика Іллю Босенка

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Юліан Матвійчук був активним громадським діячем у Полтаві
Депутат, який двічі воював за Батьківщину. Згадаймо Юліана Матвійчука
Мирослава Кузнєцова загинула 8 березня 2022 року
Будинок вщент зруйнувала російська авіабомба. Згадаймо шестирічну Мирославу Кузнєцову
Борич Чубін був вундеркіндом, поліглотом та розробником додатків для людей з порушеннями зору, але пішов на фронт простим добровольцем
Винахідник, який відмовився від карʼєри заради України. Згадаймо Бориса Чубіна
Остап Бринський був фахівцем з публічних закупівель у сфері охорони здоров’я
Знаний аналітик пішов добровольцем. Згадаймо Остапа Бринського, який загинув під Бахмутом
Костянтин Мірошниченко служив у 3-й окремій штурмовій бригаді
Активіст та громадський діяч Черкас загинув поблизу Авдіївки. Згадаймо Костянтина Мірошниченка
Дмитро Сінченко (позивний Перун) родом з Кропивницького був бійцем Української добровольчої армії (УДА)
«Мир підпишемо на руїнах Кремля». Згадаймо журналіста Дмитра Сінченка
За сім місяців великої війни боєць із позивним Швидкий встиг визволити Київщину та Харківщину
«Ні секунди не вагався, коли йшов у бій. Навіть в останній». Згадаймо Михайла Матвіїва
У боях під Бахмутом загинув хорист та бандурист Данило Мельник
Вчитель і музикант, який став на захист України ще у 2014-му. Згадаймо Данила Мельника
У березні 2022 року поранений Скрипаль прикривав відхід побратимів, а потім останнім кілька кілометрів добирався до медиків
В окопі брався то за кулемет, то за скрипку. Згадаймо музиканта Романа Барвінка
Дата публікації новини: