Скотленд-Ярд веде розслідування проти Сергія Тігіпка за допомогу доньці

Скотленд-Ярд веде розслідування проти Сергія Тігіпка за допомогу доньці
Суддя сподівається, що оприлюднивши імена учасників справи, змусить дідуся та матір повернути до Великобританії викрадених дітей

Лондонський суд виніс унікальне для Британії рішення, що дозволяє оприлюднити імена учасників справи - ЗМІ

Скотленд-Ярд розслідує справу щодо українського бізнесмена та мецената Сергія Тігіпка та його доньки від першого шлюбу, 34-річної Анни. Їх звинувачують у викраденні й вивезенні двох онуків з британським громадянством з Великої Британії до України. Про це повідомляють Daily Mail та BBC. 

Зокрема, зазначається, що лондонський суд виніс унікальне для Британії рішення, що дозволяє оприлюднити імена учасників справи. «Суддя сподівається, що у такий спосіб змусить дідуся та матір повернути до Великобританії викрадених дітей. У 2017 році Анна незаконно вивезла з країни своїх доньок та не дозволяє їм бачитися з батьком-лондонцем. За даними слідчих, у цьому їй допомагав Сергій Тігіпко», - йдеться у матеріалах ЗМІ.

Наголошується, що Анна Тігіпко зустрілася зі своїм майбутнім чоловіком, британським фінансистом, у 2010 році. «Через 2 роки вони одружилися й оселилися в Лондоні. У подружжя народилися дві доньки, але наприкінці 2015 року чоловік Анни оголосив про розлучення. Спочатку Анна вирішила оселитися в Лондоні, придбала будинок у Хемпстеді за 9 мільйонів фунтів стерлінгів та заснувала клініку на Харлі-стріт. Батько дітей жив поруч зі своєю новою дружиною», - інформують британські видання.

Також у статті розповідається, що у 2017 році Анна Тігіпко вийшла заміж вдруге та переїхала до України. У листопаді того ж року вона взяла дочок у поїздку до Києва та залишилася там, порушивши угоду з батьком дітей. Будинок у Хемпстеді Анна Тігіпко продала, а від бізнесу на Харлі-стріт відмовилася.

У квітні 2018 року британський суд ухвалив рішення, у якому Анну зобов’язують повернутися і жити в Лондоні, щоб батько міг зустрічатися з дітьми. «Проте Анна послідовно ігнорувала неодноразові постанови суду. У цій боротьбі жінка зібрала велику «армію» найкращих юристів, у той час як на сторону її екс-чоловіка стали, окрім Daily Mail, The Times і BBC у спробах надати справі розголосу. До того ж суд певен, що діти страждають без спілкування з батьком», - пише британська преса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: