Лідер збірної України зі спортивної гімнастики втретє виграв «золото» на етапі Кубка світу

Лідер збірної України зі спортивної гімнастики втретє виграв «золото» на етапі Кубка світу
Спортсмен також виступав у вільних вправах, де фінішував восьмим (13,366)
фото: xsport.ua

Ілля Ковтун став найкращим у вправах на паралельних брусах

Українець Ілля Ковтун виграв золоту нагороду на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики в Баку (Азербайджан). По це повідомляє Sport-express.

Спортсмен вчергове тріумфував на паралельних брусах і набрав за свій виступ однакову кількість балів із олімпійським чемпіоном Токіо у цьому виді (14,900), але отримав більше за виконання. 

Замкнув топ-3 представник Колумбії Анхель Карамбаса (14,700). Інший український гімнаст Олег Верняєв також змагався у цьому фіналі, але став лише п'ятим (14,566).

Відзначається, що це вже третя поспіль золота медаль Ковтуна на Кубку світу у сезоні. Спортсмен також виступав у вільних вправах, де став восьмим (13,366).

Нагадаємо, українські спортивні гімнасти здобули три нагороди на етапі Кубка світу.

Перші два місця розділили українські спортсмени на паралельних брусах. Переміг тут з сумою 15,600 бала Ілля Ковтун. Другим став інший українець та олімпійський чемпіон Олег Верняєв (15,233). «Бронзу» здобув представник Колумбії.

У жовтні минулого року чоловіча команда України зі спортивної гімнастики відібралась на Олімпіаду-2024 в Парижі. Це означає, що Україна буде представлена на Олімпійських Іграх повною квотою у п'ять гімнастів та виступатиме у командних та індивідуальних змаганнях.

Читайте також: Україна у топ-10 в останній чоловічій естафеті сезону Кубка світу з біатлону

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: