НАБУ відмовилося відкрити справу стосовно Єрмака

НАБУ відмовилося відкрити справу стосовно Єрмака
Андрій Єрмак відмовився особисто приймати заявника в Офісі президента

Заявник зазначив, що через дії Андрія Єрмака йому заподіяно матеріальні збитки в розмірі 1 млн гривень та моральну шкоду в розмірі ще 200 тис. гривень

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) відмовилося відкрити кримінальне провадження за фактом низки можливих правопорушень з боку очільника Офісу президента Андрія Єрмака.

Про це йдеться в матеріалах суду.

До суду надійшла скарга на бездіяльність НАБУ.

Заявник зазначив, що, виявивши ознаки корупційних дій у діяльності КП «Київреклама», управління з питань реклами КМДА, департаменту містобудування та архітектури КМДА, які полягають у незаконному розміщенні рекламних засобів, з метою одержання неправомірної вигоди посадовими особами, зокрема заступниками міського голови та мером Кличком, звернувся 7 березня щодо особистого прийому до керівника Офісу президента і подав чотири окремі заяви на ім'я президента Володимира Зеленського, де описав зазначені корупційні злочини.

У відповідь заявник отримав лист про те, що всі його звернення було перенаправлено до КМДА.

На думку заявника, це свідчить про цілі приховування скоєних корупційних злочинів і надання можливості зазначеним особам у подальшому здійснювати ідентичні протиправні дії.

Крім того, заявнику було відмовлено в особистому прийомі керівником Офісу президента.

Така відмова, на думку заявника, свідчить про злочин проти українського народу, оскільки він має наукові розробки і 25 років лікарського стажу і хотів поділитися секретами лікування з метою попередження поширення коронавірусу.

Заявник вказав, що в діях Єрмака вбачаються злочину за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди), ч. 2 ст. 369 (давання неправомірної вигоди), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 256 (сприяння учасникам ОЗУ), ч. 1 ст. 396 (приховування злочину), ч. 1 ст. 111 (держзрада) тощо.

Заявник зазначив, що через це йому заподіяно матеріальні збитки в розмірі 1 млн гривень та моральну шкоду в розмірі ще 200 тис. гривень.

Зазначимо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура перекваліфікувала справу з можливого незаконного впливу брата керівника Офісу президента Андрія Єрмака Дениса Єрмака при призначенні осіб на державні посади на шахрайство і передала до поліції для подальшого розслідування.

Варто зазначити, що глава Офісу президента на брифінгу не дуже чітко коментував корупційний скандал.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: