Військовий отримав відмову в оренді житла у Києві через інвалідність

Військовий отримав відмову в оренді житла у Києві через інвалідність
фото: kato_kalaytanova/instagram

Герой воював у Грузинському легіоні з першого дня повномасштабного вторгнення 

Громадянин Грузії з першого дня повномасштабного вторгнення став на захист України та воював добровольцем у лавах Грузинського легіону. На війні він втратив обидві кінцівки ніг, пройшов довгий шлях реабілітації та тренувань, а тепер йому відмовили в оренді житла у Києві через інвалідність.

Дружина військового Катріна Калайтанова розповіла у себе в Instagram, що чоловік довгий час перебував у реабілітаційному центрі, після чого родина вирішила винайняти житло. Однак власник квартири відповів: «Я не хочу, щоб у квартирі жив інвалід».

Військовий отримав відмову в оренді житла у Києві через інвалідність фото 1

«Сьогодні у нас з чоловіком трапилася жахлива ситуація, яка показала мені, черговий раз, які є тварюки в нашому суспільстві! Зустрівшись з власником квартири, ми зіткнулися з нелюдом, який сказав моєму чоловікові: «Я не хочу щоб в квартирі жив інвалід». Хочу сказати таким потворам, що цей «інвалід» як він виразився, залишив свою країну, щоб допомогти та захистити таких тварюк, які не пішли чомусь боронити нашу державу, а вдало сидять вдома і сплять чомусь не в окопі. Свою інвалідніднісь мій чоловік отримав боронячи нашу державу!», – написала жінка, не стримуючи емоцій.

Вона додала, що чоловік попросив, щоб вона не казала орендарю, що він на візку. «Вперше за весь час мій чоловік сказав мені такі страшні слова», – повідомила Калайтанова.

Військовий отримав відмову в оренді житла у Києві через інвалідність фото 2

Компанія ЛУН, яка має сайт оголошень з продажу, купівлі та оренди житла, відреагувала на інцидент. Вона повідомила, що не знає, на якому ресурсі родина героя шукала житло, проте виступає" проти будь-якої дискримінації військових та їхніх сімей.

«Зі свого боку, ми доповнюємо редакторську політику сайту Rieltor, щоб не допускати подібної дискримінації в Україні. Закликаємо професійних рієлторів наголошувати подібним власникам квартир на недопустимості такої поведінки», – йдеться у повідомленні.

Також компанія нагадала, що дискримінація заборонена Конституцією України, законом «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні» та ратифікованою Україною Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод.

Співзасновник компанії Андрій Міма підкреслив, що платформа ЛУН перевірила квартиру, власник якої відмовив здавати її ветерану. Після цього компанія видалила оголошення про її здачу з усіх своїх платформ.

Військовий отримав відмову в оренді житла у Києві через інвалідність фото 3

«Зв’язались з дружиною військового, котрій відмовили в оренді. Вибачились. Попросили сповіщати нам про подібні випадки. Наша редакційна політика строго засуджує будь-яку можливість дискримінації. За відмову в здачі людям з інвалідністю, особливо ветеранам, ми будемо банити такі оголошення», – заявив Андрій Міма.

Він попросив усіх, хто зіштовхнувся з подібним відношенням, негайно залишати скарги на платформах, а  також закликав рієлторів проводити роботу з власниками та розповідати про неприпустимість такого ставлення.

Нагадаємо, нещодавно на форумі молодих підприємців Young Business Club одна з організаторів заходу попросила учасників Патронатної служби «Янголи Азова» «сховатися через те, що присутніх на заході чоловіків лякала військова форма».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Українці проходять військові навчання у Франції
Стало відомо, яким примудрощам навчають французькі генерали українських військових
Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов
Данілов пояснив, чому повний перехід економіки України на воєнні «рейки» неможливий
1 листопада, військовому Дмитру Коцюбайлу з позивним Да Вінчі могло б виповнитися 28 років
Столична влада визначилася із районом, де з'явиться сквер імені Героя України Да Вінчі
Зеленський зазначив, що Україна розглядає зміни у своїй стратегії ведення війни
24 хвилини для Трампа та візит до Ізраїлю: головні заяви з інтерв'ю Зеленського NBC
У деяких Telegram-каналах з’явилися фейкові новини про начебто скоєння підлітками кількох суїцидів у різних районах міста
Експерти пояснили, навіщо Telegram-канали ширять фейки про смерті підлітків
Під час відкриття кінофестивалю не пролунало жодної згадки про кінематографістів, які нині перебувають на війні
Відкриття Київського кінофестивалю «Молодість» обурило українських митців
Над ранком у квартирі дев'ятиповерхового житлового будинку на проспекті Червоної Калини, 73 трапилась пожежа
Смертельна пожежа у Львові: відомо про одного загиблого
Організація не перебуває під санкціями Заходу, не дивлячись на те, що її очолює міністр оборони РФ
Російська географічна спілка, яку очолює Шойгу, намагається вербувати норвежців
Багатьох окупантів, які скоювали воєнні злочини, вдалося ідентифікувати
Викрадали, ґвалтували і катували: ідентифіковано окупантів, які тероризували харків'ян
Дата публікації новини: