Вбивство експрем'єра Японії: нападник розповів про мотив

Вбивство експрем'єра Японії: нападник розповів про мотив
Абе застрелили, імовірно, з саморобної рушниці
фото: Franck Robichon

41-річний чоловік стверджує, що позбавив життя Сіндзо Абе не через політику

Підозрюваним у вбивстві колишнього прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе є 41-річний Тецуя Ямагамі, повідомляє Guardian із посиланням на поліцію.

Ямагамі – мешканець Нари і у 2000-х провів три роки в морських силах самооборони. За інформацією поліції, чоловік зізнався, що планував убивство Абе «через те, що був незадоволений ним через не пов’язані із політикою питання». Підозрюваний повідомив, що мав образу на «конкретну організацію» і вважав, що Абе був її частиною, втім наразі невідомо, чи існувала неназвана організація насправді.

В поліції повідомляють, що Ямагамі, ймовірно, скоїв убивство з саморобної рушниці. На відео з місця трагедії видно, що зброя складається з двох циліндричних металевих частин, міцно скріплених чорною стрічкою.

Під час обшуку вдома у підозрюваного вилучено декілька саморобних одиниць зброї, схожої на ту, з якої було скоєно напад.

Наразі правоохоронці перевіряють, чи діяв Тецуя Ямагамі самостійно, чи мав спільників.

Представник поліції префектури Нара повідомив, що департамент перевірить, чи було вжито достатніх заходів безпеки на заході.

Нагадаємо, Абе вранці 8 липня у префектурі Нара виступав на мітингу на підтримку його кандидата у верхню палату парламенту. Під час виступу було чутно два постріли, експрем'єр упав. Нападника затримали на місці.

Згодом політик помер в лікарні.

Абе вперше обійняв посаду в 2006 році як наймолодший прем'єр-міністр Японії з часів Другої світової війни. Він був прем'єр-міністром два терміни і залишався на найвищому урядовому посту протягом найтривалішого безперервного терміну в історії Японії.

У 2020 році він пішов у відставку через поганий стан здоров'я.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: