Угорщина блокуватиме допомогу ЄС для України на 2 млрд євро

Угорщина блокуватиме допомогу ЄС для України на 2 млрд євро
Петер Сійярто заявив, що позиція Угорщини залишається незмінною
фото: csn

Допомогу блокуватимуть через нібито «дискримінацію угорських компаній» в Україні

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт блокуватиме допомогу Європейського Союзу для України в розмірі 2 млрд євро. Про це пише Index.

Причиною він назвав той факт, що в Україні досі не припинилася «дискримінація угорських компаній». За його словами, «доки ситуація не зміниться, надання допомоги не погодять».

Він зазначив, що українська влада хоче відкликати ліцензії на продаж десятків препаратів компанії «Гедеон Ріхтер».

Перелік із 35 лікарських засобів, які тимчасово заборонять на території України, МОЗ підготував в жовтні 2022 року. Йдеться про препарати, які «Гедеон Ріхтер» виробляє на території Росії.

«Позиція Угорщини залишається незмінною: доки ми не отримаємо гарантій від української сторони, що вони припинять полювати на угорські компанії, ми не можемо погодитися з виділенням 1,5 млрд євро з Європейського фонду миру на постачання зброї в Україну», – наголосив Сійярто.

Виступаючи на засіданні Ради ЄС із закордонних справ, Сійярто нагадав, що раніше Угорщина вже заблокувала 500 млн євро для України.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що після зустрічі з угорським колегою Петером Сійярто у Брюсселі очікує подальших покращень у відносинах Києва і Будапешта. 

Дмитро Кулеба зазначив, що їхні переговори були тривалими, не наводячи конкретних деталей щодо тем обговорення. 

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина не надавала та не буде надавати Україні озброєння.

До слова, прем’єр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід перебуває за крок від введення військ в Україну, але Будапешт не хоче війни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: