У США допускають можливість базування ядерної зброї Альянсу у Польщі

У США допускають можливість базування ядерної зброї Альянсу у Польщі

Польща може стати місцем базування ядерної зброї Альянсу

«Деяку частину ядерної зброї Альянсу можна розмістити на території Польщі» – посол США в Варшаві

Посол Сполучених Штатів Америки в Варшаві Джоршетт Мосбахер заявила, що Польща могла б стати новим місцем базування американських ядерних ракет. Відповідну заяву американського дипломата було опубліковано в соцмережі Twitter.

Причиною розгляду такої можливості послужило недавня заява голови німецької соціал-демократичної партії Рольфа Мютценіха, в якій він виступив за ослаблення ядерного потенціалу Альянсу. Минулого місяця Мютценіх виступив з ініціативою щодо зменшення ядерного потенціалу НАТО. На його думку, Німеччині не вигідна наявність на своїй території ядерних ракет США, оскільки це сприяє не підвищенню безпеки, а навпаки – провокує напруженість в регіоні і потенційно ставить Німеччину під удар.

У зв’язку з цим американська влада побачили альтернативу в особі Польщі. На переконання американського посла у Варшаві Джоршетт Мосбахер, саме в цій східноєвропейській країні, яка «чітко виконує свої зобов’язання» перед НАТО, можна було б розмістити частину ядерної зброї і засоби її доставки, якщо вже Німеччина так рішуче виступила «за зменшення ядерного потенціалу НАТО».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: