Організований туризм: для росіян відкрито лише шість країн (список)

Організований туризм: для росіян відкрито лише шість країн (список)
Найпопулярнішим напрямком для туризму серед росіян залишається Туреччина
фото з відкритих джерел

Кількість країн, відкритих для російських туристів, невблаганно скорочується

Наразі близько 120 країн готові приймати російських туристів, але реально росіяни можуть організовано дістатися лише до шести-семи країн. Про це заявив директор російської асоціації туроператорів з виїзного туризму «Турдопомога» Олександр Осауленко.

За словами Осауленка, турпотік до Туреччини зараз становить 70-80% від обсягу минулого року, і можна сподіватися, що у другій половині літа він зросте до рівня 2021 року.

«Почав відновлюватися Єгипет, другий наш масовий напрямок, але є розуміння того, що сьогодні йде зміщення поглядів російських туристів на найближчі країни СНД. Традиційно була Білорусь, сьогодні до неї додаються Вірменія, Киргизстан, куди з другої половини червня підуть чартерні рейси, які почали робити великі туроператори. Абхазія (підконтрольна Росії самопроголошена «республіка» на території Грузії – ред.) цього року планує побити свої рекорди та прийняти понад 1,5 млн російських туристів у себе», – додав він.

Очільник «Турдопомоги» висловив сподівання, що ситуація із логістикою зміниться.

Нагадаємо, раніше Росію виключили зі складу Всесвітньої туристичної організації ООН. Відповідне рішення підтримали 40 країн. Проти того, щоб країну-окупанта виключили з організації, виступили 11 держав.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував позицію Туреччини щодо Росії. За словами Зеленського, Туреччина послуговується подвійними стандартами. Президент Реджеп Ердоган заявляє про підтримку України, але разом з тим не поспішає вводити санкції проти Росії.

Раніше посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере повідомив, що туристичний сектор у Туреччині уже думає над проблемою взаємин українців та росіян під час майбутнього курортного сезону. Міркують і над потенційними заходами, як запобігти сутичкам між ними.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: