Німеччина веде переговори зі США щодо санкцій проти «Північного потоку-2»

Німеччина веде переговори зі США щодо санкцій проти «Північного потоку-2»
Будівництво газопроводу «Північний потік-2»

США планують запровадити економічні санкції проти компаній, які будують російський газопровід «Північний потік-2»

Федеральна влада Німеччини проводить переговори з урядом США щодо можливих санкцій, які можуть запровадити проти компаній-підрядників російського газопроводу в обхід України «Північний потік-2».

Про це повідомив постійний представник федерального уряду Німеччини Штеффен Зайберт.

«Федеральному уряду давно вже відомо про критичне ставлення уряду США до проекту «Північний потік-2», так само як і американському відома наша позиція. Це є темою багатьох переговорів, на багатьох рівнях, включаючи німецького канцлера з американським президентом», — повідомив Зайберт.

Зазначимо, що наразі переговори між Німеччиною та США щодо «Північного потоку-2» активізувались через інформацію проте, що США готують санкції проти компаній, які реалізують газопровід. Зокрема, за даними німецького МЗС, такі переговори проводять канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент США Дональд Трамп.

13 січня стало відомо, що посол США у Німеччині Річард Гренелл розіслав низці німецьких компаній листа, у якому застеріг від участі у будівництві «Північного потоку-2» та можливим запровадженням американських санкцій за це.

Раніше повідомлялося, що США погрожують санкціями компанії, яка споруджує «Північний потік-2».

Нагадаємо, декілька днів тому глава МЗС Німеччини заявив, що через санкції проти «Північного потоку-2» не буде кому захищати транзит через Україну.

Раніше голова МЗС ФРН Гайко Маас знайшов виправдання небажанню Німеччини відмовитися від проекту будівництва газопроводу «Північний потік-2», пояснивши, що це зашкодило б Україні

Нагадаємо, єврокомісар з питань бюджету Ґюнтер Еттінґер заявив, що трубопровід «Північний потік -2» вже давно будується і не можна так просто зупинити його будівництво.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: