Експертиза ворожих ракет «Кинджал»: науковці розповіли деталі (відео)

Експертиза ворожих ракет «Кинджал»: науковці розповіли деталі (відео)
У російських ракетах використовують базу компонентів іноземних країн
Фото: УНН

Складність проведення експертизи полягає в тому, що після збиття ракети «Кинджал» мають стан металобрухту

Експерти Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) найближчим часом проведуть дослідження уламків ракет, які, за попередньою інформацією, Росії могла передати КНДР. Лише після експертизи можна буде остаточно підтвердити або спростувати цей факт. Про це директор закладу Олександр Рувін розповів в інтерв’ю УНН.

За його словами, складність ідентифікації полягає в тому, що після збиття ракети «Кинджал» мають зовсім непридатний стан, фактично – це шматки металобрухту. Проте візуальний огляд уламків дає підстави говорити, що такі ракети Росія раніше не використовувала.

«Останні об’єкти практично всі з повністю фізично знищеною мікроелектронікою. Експерти наразі шукають маркування, особливості й аналізують технічні характеристики, які б дозволили нам зі 100% впевненістю зробити висновок про конкретний тип зброї.

Аеробалістична ракета «Кинджал» − це результат доробки ракети «Іскандер». Під час останніх атак по Україні запуск «Іскандерів» не фіксувався, але частини й уламки, які нам надійшли, мають їх маркування. З цього можемо припустити, що були атаки саме «Кинджалами» з вихідних компонентів «Іскандерів». Для фактичного підтвердження та висновку чекаємо надходження додаткових об’єктів дослідження», − зазначив Олександр Рувін.

Щодо аналізу мікроелектроніки ворожих ракет, то, за словами директора КНДІСЕ, традиційно все, що стосується високотехнологічного виробництва − це не російські технології, а використання бази компонентів іноземних країн.

«Відповідна експертиза нам також призначена, об’єкти будуть передані з дня на день і вже після їх вивчення скажемо однозначно. Звісно, попередньо ми переглядали та аналізували всі фото й відеоматеріали, які є в загальному доступі. Розуміємо, що елементів, які там зафіксовані, тобто візуально специфічних деталей, кабелів, їх кольору, матеріалу та інших характеристик у жодній досі дослідженій російській ракеті не було. Водночас встановлених фактів використання ракет корейського виробництва, як і за фактом атак по столиці наразі немає. Тут будемо виконувати свою роботу й надамо інформацію додатково щойно це стане можливим», − зазначив Олександр Рувін.

Нагадаємо, що Росія прийняла новий вантажний борт з Ірану. Це може свідчити про продовження постачання як самих безпілотників, так і запчастин до них.

Читайте також: Російські ЗМІ розповіли про плани РФ щодо виробництва нової авіабомби

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: