Нардеп БПП пропонує скасувати пенсії українцям

Нардеп БПП пропонує скасувати пенсії українцям
Олексій Мушак

Нардеп: Підвищення пенсій глобально не вирішить проблему в країні

Завдяки скасуванню пенсій в Україні з'явиться можливість більше заробляти, і діти зможуть самі подбати про своїх батьків. Таку думку висловив народний депутат України від БПП Олексій Мушак в ексклюзивному інтерв'ю для телеканалу NewsOne.

Як стверджує нардеп, рішення про прийняття пенсійної реформи повинні були прийняти ще 10 років тому і збалансувати всі витрати і доходи. «Нинішня пенсійна система є несправедливою по відношенню до мого покоління, тим, кому за 30 років - по одній простій причині: ми при нинішній системі не матимемо жодної пенсії, вона нам не буде виплачуватися. Тому ми приймаємо зараз непрості рішення, щоб наше покоління мало забезпечену старість», - пояснив політик.

Разом із тим Мушак вважає, що в Україні цілком можливо позбутися дефіциту Пенсійного фонду і при цьому піднімати пенсії людям, але потрібно навчитися жити пропорційно коштам.

«Це таке українське ноу-хау. Але моя позиція наступна: я б чесно і щиро зізнався, що ми можемо собі дозволити, а що ні, і виходив би від того, що ми можемо жити відповідно до коштів. Це найкраще свято для фінансового оздоровлення. І через кілька років у нас би ситуація дійсно змінилася на краще», - зазначив нардеп.

На думку нардепа, підвищення пенсій глобально не вирішить проблему в країні. Мушак запропонував азіатський варіант вирішення фінансового становища в Україні. «Очевидно ж, що навіть при збільшенні пенсій все одно діти повинні допомагати своїм батькам, для того щоб вони прожили, а батьки повинні працювати десь паралельно. Але це більше азіатський підхід - скасування пенсій в обмін на економічне зростання. Тому що у нас дефіцит пенсійного фонду становить 150 мільярдів. Відповідно, ці гроші звідкись беруться ж? А вони беруться від того, що недофінансовуються ні школи, ні дороги, ні лікарні. Тому я готовий прийняти консолідоване рішення, щоб скасувати пенсії, але зберегти ці гроші для економічного зростання», - підсумував політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: