Лік пішов на сотні: відома кількість жертв землетрусу в Японії

Лік пішов на сотні: відома кількість жертв землетрусу в Японії
У центрах евакуації залишаються понад 25 000 людей
Фото: Kyodo

Понад 3100 жителів досі залишаються без електропостачання

Кількість жертв потужного землетрусу в Японії зросла до 213 осіб, ще 52 людини вважаються зниклими безвісти. Про це повідомляє Kyodo News.

У майже 400 центрах евакуації у префектурі Ісікава після землетрусу все ще залишаються понад 25 000 людей. Зазначається, що місцева влада пришвидшує зусилля з переселення евакуйованих у більш комфортне житло.

Водночас дані місцевої влади свідчать, що понад 3100 жителів досі залишаються без електропостачання, переважно це стосується міста Вадзіма. Близько 59 000 домогосподарств у японських містах, включаючи Вадзіму та Сузу, також не мають водопостачання.

Уряд прем’єр-міністра Японії Фуміо Кішіди має на меті збільшити фінансову підтримку місцевої влади Ісікави для швидкої реконструкції доріг та сільськогосподарських угідь. Актуальним завданням для японського уряду також стало покращення умов проживання постраждалих від землетрусу та забезпечення їх медичних потреб.

Нагадаємо, 1 січня у Японії стався землетрус магнітудою 7,6 з епіцентром у префектурі Ісікава на острові Хонсю. За японською національною шкалою землетрус оцінено у максимальні 7 балів, підземні поштовхи відчувалися у Токіо. Ще один землетрус стався біля узбережжя префектури Ніігата, його магнітуда оцінюється у 5,2. 

У зв'язку із землетрусом на західному узбережжі Хонсю оголошено загрозу цунамі, прогнозована висота хвиль для Ісікави – до 5 метрів. Жителям префектур Ісікава, Ніігата, Тояма та Ямагата рекомендували якнайшвидше покинути прибережні райони.

Читайте також: Японські сейсмологи попередили про можливість повторних потужних землетрусів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: