Знаменитий рукоборець, який вижив у страшній аварії, відповів дружині загиблого друга

Знаменитий рукоборець, який вижив у страшній аварії, відповів дружині загиблого друга
Андрій Пушкар і Олег Жох були друзями
Фото - Instagram Олега Жоха

Олег Жох дивом залишився живим

Восьмиразовий чемпіон світу з армреслінгу Олег Жох, який досі жодного разу не коментував страшної автомобільної аварії на трасі «Київ – Чоп», котра відібрала у нього батька і друга, іншого видатного рукоборця Андрія Пушкара, вперше розповів, що сталося тоді, 14 листопада 2018 року.

Сам Олег у тій ДТП сильно постраждав, тривалий час знаходився у комі і залишився живим, за словами медиків, лише дивом. Тривалий час рідні намагалися не розповідати Жохові про трагедію взагалі. Але днями дружина Андрія Пушкара Світлана повідомила, що збирається через суд доводити, мовляв, за кермом автівки того трагічного дня був Олег, а не його батько. Й спортовець не витримав.

«Думаю, всі ви знаєте, наскільки я терплячий і як спортсмен, і як особистість, - написав Олег Жох у себе в соцмережах. - Готовий змиритися з критикою та наклепами щодо себе, проте обливати брудом та брехнею найдорожчу мою людину не дам.

Моє життя докорінно змінилося після ДТП, що сталося 14 листопада 2018 року. Я не такий як був колись, хоч як не намагаюся відновитися. Коли лежав у лікарні, мої рідні довго не говорили мені про аварію. Тільки після першого курсу реабілітації (через місяць після ДТП) сказали, що більше немає тата, що на змагання, які, як я собі думав, вже відбулися і там я отримав травму руки, я так і не потрапив.

Я злився,ображався, чому мені всі підігрували і не говорили правди одразу, але зараз я їх розумію і дякую їм за те. Я багато думав чому так сталося? Що трапилося?

Пам‘ятаю як ми їхали з татом, за містом Дубном у придорожньому кафе пообідали, поки чекали Андрія Пушкаря. Його привезла дружина Світлана. Ми сіли в автомобіль мого тата: тато за кермо, я на пасажирське переднє сидіння, Андрій на заднє пасажирське сидіння. Так ми їхали недовго. Далі в моїй пам‘яті палата реабілітаційного центру.

На мою маму звалилося відразу все: і похорон тата, і думки, як рятувати мене, і хвилювання за здоров‘я сестри, яка на той момент була вагітною. Про хід розслідування справи вона не думала взагалі. В мене не брали свідчень, коли велося перше розслідування ДТП, через заборону лікарів. Маючи достатньо доказів і показань інших свідків, 31.01.2019 Прокуратурою Рівненської області прийнято рішення про закриття кримінального провадження на підставі п. 5 ч. 1 ст. 284 КПК України, у зв’язку зі смертю водія Сергія Жоха.

У грудні 2019 року Світлана Пушкар подала позовну заяву про оскарження цього рішення. Після повторного досудового розслідування з врахуванням моїх свідчень та проведенням додаткових експертиз, 21.02.2020 повторно прийнято рішення про закриття кримінального провадження за тією ж статтею.

Ще хочу від себе подякувати всім людям за фінансову допомогу на моє лікування та реабілітацію. На хід розслідування не маю жодного впливу, адже моєї вини в цій ситуації немає. Так, я співчуваю Світлані та її сину, розділяю її втрату. Андрій був моїм другом, наставником, ніколи не вважав його своїм конкурентом».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: