Дружина загиблого в ДТП рукоборця Пушкара хоче довести, що за кермом був його друг

Дружина загиблого в ДТП рукоборця Пушкара хоче довести, що за кермом був його друг
Андрій Пушкар і Олег Жох
Фото із соцмереж

Світлана Пушкар хоче добитися справедливості

Світлана Пушкар – дружина загиблого рукоборця Андрія Пушкара, багаторазового чемпіона України, Європи і світу. Андрій загинув 14 листопада 2018 року у наслідок автомобільної аварії на трасі «Київ – Чоп» під Рівним. Тепер жінка хоче добитися справедливого рішення суду.  

- Люди, зрозумійте, я не хочу садити Жоха за ґрати, мені це ні до чого, - пише Світлана Пушкар у себе в «Фейсбуку». - Хай живе, тренується і займається собі на здоров’я. Мені потрібно почути та озвучити правду про те, що трапилося, як відбулося ДТП, чому і хто у ньому відповідальний. Я тоді заспокою душу, свою та Андрієву.

Справу вперше закрили в січні 2018-го, я дізналася про те восени 2019-го, коли знайшла сили її підняти. У нас з адвокатом Віталієм Сидоровим було два тяжких суди, на яких прокурор замість захисту, топчеться по мені й Андрієвій пам’яті. Суд ми виграли».

18 грудня 2019 року суддя Рівненського міського суду Володимир Доля скасував постанову про закриття кримінального провадження. Але розслідування провели без нас, знову нікого не допитавши зі свідків з нашого боку. Провели з грубими порушеннями. Тепер у мене немає жодних сумнівів, що рівненська міська прокуратура куплена другою стороною. Замість того, щоб захищати мене, як потерпілу, вона з самого початку затоптує справу.

 До речі, ще 18 грудня у Рівному на засіданні суду, прокурорка Омельяненко сказала, що нашу справу вона «все одно через місяць закриє». Про це є відеозапис в залі суду».

Пригадала Світлана і ще один, важливий на її думку, момент:

 «Одного разу під час роботи в Києві мені почав ставити питання про аварію один юрист-криміналіст. Послухав і каже: «Ви знаєте, те, що ви говорите, не сходитися з фактами про аварію і з характером травм на тілі як Олега Жоха, так і померлого, його батька. Так не буває. Травми говорять, що за кермом був Олег». Тобто криміналіст вказав мені, що характер уражень Олега такий, як стається, коли людина сидить за кермом автомобіля. Тут я знову потрапила в шок. Виринули й слова слідчої: «Коли вас будуть питати, хто сидів за кермом, кажіть, що батько Олега».

Дружина загиблого рукоборця надсилала прохання у Верховну раду України, скарги в суд, прокуратуру, в офіс генерального прокурора про те, щоб допомогли в чесному розслідуванні кримінального провадження.

«Все глухо, поки що нас не чують. Потрібні свідки аварії, які їхали тоді, зупинялися на місці події, але їхніх даних у справі немає», — просить Світлана Пушкар.

Нагадаємо, спортсмени Андрій Пушкар, Олег Жох і його батько Сергій потрапили в аварію 14 листопада 2018 року на трасі «Київ – Чоп». Спортовці поспішали до Львова, звідки мали летіти на турнір до Польщі. Їхній автомобіль, ймовірно, занесло на смугу зустрічного руху, де він зіткнувся з вантажівкою. Водій вантажівки не постраждав. Всі учасники ДТП були тверезі.

Андрій Пушкар і Сергій Жох – батько спортсмена — загинули на місці. Олега Жоха з важкими травмами доставили до реанімації. Те, що він вижив, вважають дивом. Після цього спортсмен проходив довгий курс реабілітації. Коштами допомагали усі, а збір організовувала зокрема дружина загиблого Андрія Пушкара.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: