Восьмиразовий чемпіон світу з біатлону Пуаре працював у нафтовій, а нині – в будівельній компанії

Восьмиразовий чемпіон світу з біатлону Пуаре працював у нафтовій, а нині – в будівельній компанії
Рафаель Пуаре не боїться викликів
Фото - Sport.tut.by

Після завершення кар’єри легендарний спортовець перепробував уже чимало видів діяльності

Восьмиразовий чемпіон світу, чотириразовий володар Великого кришталевого глобуса переможця загального заліку Кубка світу, володар трьох олімпійських медалей Рафаель Пуаре з Франції нині працює службовцем в будівельній компанії.

Після завершення кар’єри Рафаель якийсь час очолював збірну Білорусі, але потім, як сам зізнається, залишив посаду через те, що мусив звернути увагу на готельний бізнес, який вів разом із тодішньою дружиною, видатною норвезькою біатлоністкою Лів-Ґрет Ск’єлбрейд-Пуаре. У пари – троє дітей.

Трохи згодом Рафаель влаштувався різноробочим на нафтову платформу в Північному морі, випробовував себе у ролі експерта на телебаченні і навіть займався закладкою фундаменту.

«Так, у мене було багато ролей, але всі вони схожі в головному: вони про «будівництво», формування нового себе з нуля, - каже Пуаре в інтерв’ю Sport.tut.by. – У спорті я прагнув зліпити з себе чемпіона. Але як тільки ти потрапляєш в іншу сферу, нікому немає діла до того, що ти восьмиразовий чемпіон світу. Треба починати все спочатку, і це найцікавіше в житті.

Всі мої роботи були непростими. Пам'ятаю, як я летів на гелікоптері на нафтову платформу і гадки не мав, що мене там чекає. Мені треба було провести 15 днів в одній локації, звідки майже нікуди не можна було вийти. А навколо – страшний шум і небезпека.

Потім я займався будівництвом доріг: пахав з сьомої ранку до сьомої вечора – під дощем, у спеку, в темряві і бруді. Це дуже відрізнялося від усього, з чим я стикався у спорті (посміхається). У біатлоні у мене був статус, я був сам собі господар і король, там інші працювали на мене, а не я на когось. І я щаслива людина, раз зміг опинитися по обидва боки.

Під час кар'єри я не замислювався про гроші і якісь накопичення, а мріяв лише стати найкращим у світі. Я не дуже вникав в фінансові питання і зробив парочку невдалих інвестицій з подачі певних людей. Так що тепер повинен працювати, щоб забезпечити себе і сім'ю.

Був період, що я шукав роботу через Facebook. Я тоді залишився без роботи і хвилювався, що робити далі. У мене дійсно був стрес. Розмірковував, що вмію, крім спорту. Здається, тоді навіть знайшов щось. Але сьогодні вже навряд чи опинюся у схожій ситуації, оскільки у мене все більше знайомств і пропозиції самі мене знаходять.

Я міняю роботу кожні два-три роки, і мені це подобається. 10 років тому здавалося, якщо ти часто змінюєш роботи, з тобою щось не так. Але часи змінилися, і тепер, якщо ти довго затримується на одному місці, значить, ти не затребуваний на ринку.

Зараз я уже рік я працюю в будівельній компанії в Берґені. Вона спеціалізується на будівництві різних об'єктів – від басейнів і шкіл до житлових будинків і доріг. Моє завдання – налагодження комунікації між замовниками та виконавцями і контроль виконання завдань на різних майданчиках».

Пуаре стверджує, що весь цей час ніколи не користувався своїми колишніми заслугами.

«Ненавиджу, коли люди виїжджають на своєму імені. І ніколи не зміг би просуватися по службі завдяки минулим заслугам, тільки тому що я Рафаель Пуаре. Мені подобається розвивати свою особистість і доводити, що я гідний поваги, не тільки тому що я восьмиразовий чемпіон світу. З кожною новою посадою я нарощую нетворкінг, знання, навички та знайомства».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: