Міністр Гутцайт розшифрував, на що будуть витрачені виділені на спорт із держбюджету 2,6 мільярда

Міністр Гутцайт розшифрував, на що будуть витрачені виділені на спорт із держбюджету 2,6 мільярда
Вадим Гутцайт, Ольга Харлан, Сергій Бубка, решта олімпійських чемпіонів і менш знакових спортовців змушені в умовах кризи змиритися зі вдвічі меншими асигнуваннями
Фото - Микола Моторний

Попри обмеження передбачені зокрема й кошти на будівництво та реконструкцію інфраструктури

13 квітня Верховна рада затвердила зміни до Державного бюджету. Міністерство молоді та спорту отримало на свої потреби 2,6 млрд грн. То більше, ніж удвічі менше, ніж у докризовому проекті бюджету.

Але ще раніше міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт говорив «Главкому», що кошти, які зараз спрямовані в стабілізаційний фонд боротьби з пандемією коронавірусу прем’єр Денис Шмигаль обіцяє спортивній галузі повернути.

Наразі ж очільник українського спорту розшифрував, на що будуть витрачені виділені на спорт із держбюджету 2,6 мільярда гривень.

«Розуміємо, що на сьогодні наша країна, як й весь світ, переживає не кращі часи, - пише пан Гутцайт у себе в «Фейсбуку». - Під час карантину фінанси треба спрямувати на подолання пандемії. Але! Це не означає, що наше Міністерство припинить свою діяльність. Всім тренерам та спортсменам заробітні плати будуть виплачуватися та ми продовжуємо підготовку до Олімпіади, Паралімпіади й усіх інших змагань. А після закінчення карантину будуть переглянуті бюджетні видатки та дофінансовано основні напрямки Міністерства».

Вадим Гутцайт розшифрував, як саме роз приділятимуться кошти, виділені з Державного бюджету України на спортивну галузь:

- розвиток спорту осіб з інвалідністю та їх фізкультурно-спортивна реабілітація (412 млн грн);

- розвиток фізичної культури, спорту вищих досягнень та резервного спорту (1,5 млрд грн);

- підготовка та участь національних збірних команд в Паралімпійських і Дефлімпійських іграх (50,7 млн грн);

- фінансова підтримка громадських організацій фізкультурно-спортивного спрямування (54,4 млн грн);

- підготовка і участь національних збірних команд в міжнародних змаганнях, що проводять Міжнародний та Європейський олімпійські комітети, включаючи Олімпійські та Всесвітні ігри (69,7 млн грн);

- реалізація молодіжної політики та національно-патріотичного виховання (43,7 млн грн).

Також за рахунок спеціального фонду Державного бюджету передбачені субвенції місцевим бюджетам на будівництво нових, реконструкцію та капітальний ремонт існуючих спортивних 25- та 50-метрових басейнів (200 млн грн) й палаців спорту (150 млн грн). Так само передбачена субвенція обласному бюджету Івано-Франківської області на будівництво сучасного біатлонного комплексу (70 млн грн).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: