Українки фінішували за межами топ-10 в естафеті на юніорському чемпіонаті світу з біатлону

Українки фінішували за межами топ-10 в естафеті на юніорському чемпіонаті світу з біатлону
Оксана Москаленко

Наша команда з двома колами штрафу показала 13-й результат

В естафеті у дівчат на юніорському чемпіонаті світу в Брезно-Осрблі боротьби за перемогу так само не вийшло. Як і в гонці юнаків, перевага однієї команди була більше ніж відчутною.

Тільки цього разу збірна Норвегії захопила ініціативу на самому старті. Уже після першої стрільби перевага скандинавської команди складала 15 секунд, і в подальшому норвежки тримали суперниць на віддалі: то трохи відриваючись, то дозволяючи наблизитися. На фініші секундомір зафіксував перевагу новоспечених чемпіонок світу над командою Німеччини в 18 секунд.

За бронзу на останньому колі боролися збірні Франції та Польщі. Француженка мала 8 секунд гандикапу після виходу зі стрільби стоячи, і цього виявилося цілком достатньо, щоб забезпечити команді медаль.

На першому етапі за українську команду бігла Юлія Городна. Після чистої стрільби на першому рубежі, в стійці Юлі довелося використовувати весь комплект запасних патронів. Спробувавши на початку третього кола відіграти кілька секунд відставання, Городна не змогла розрахувати сили до кінця свого етапу, і передала естафету з хвилинним відставанням від лідерів на 12-й позиції.

Оксана Москаленко на лежці потрапила в дуже тяжку ситуацію, коли на три незакритих мішені залишалося всього три запасних патрона. Але з цією проблемою Оксані впоратися вдалося. Складніше виявилося у стрільбі стоячи, де Москаленко змушена була піти на два кола штрафу. У підсумку, досить оптимістично розпочатий другий етап естафети завершився для нашої команди на 11-му місці з майже трихвилинним відставанням від лідерів.

Анна Квачан, що дебютувала на міжнародному рівні, в цій ситуації могла дозволити собі пройти гонку без зайвої напруги. Хоча боротьбу за позиції вона не припинила. Однак при непоганій стрільбі (три запасних патрона на два рубежі) ходом Аня програвала суперницям дуже багато і поборотися за місце в десятці кращих не змогла - до фінішу наша команда прийшла 13-й.

Юніорський чемпіонат світу з біатлону

Брезно-Осрблі, Словаччина

Естафета (юніорки)

1. Норвегія (0 + 3) 57:19,2
2. Німеччина (0 + 3) +17,7
3. Франція (0 + 6) +1:25,4
...
13. Україна (2 + 12) +5:10,8


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: