«Постійне перебування вдома вбиває», - хорватський футболіст «Динамо» про карантин у Києві і своє майбутнє

«Постійне перебування вдома вбиває», - хорватський футболіст «Динамо» про карантин у Києві і своє майбутнє
Йосип Піваріч стверджує, що Олексій Михайличенко попервах не бачив його у київській команді
Фото - Flickr

Йосип Піваріч перебуває в непевному становищі

Хорватський легіонер київського «Динамо» Йосип Піваріч розповів про свої перспективи в лавах віце-чемпіона України і розповів про реалії життя на карантині в Києві.

Срібний призер чемпіонату світу-2018 отримав травму в січні 2019 року а зараз його контракт з українським закінчується.

«Мій контракт з «Динамо» закінчується цього літа, - каже Піваріч в інтерв’ю хорватському виданню Sportovske novosti. - Зараз я живу в невіданні, що робити далі».

Наразі Йосип залишається у Києві.

«Ми не тренуємося як команда, лише індивідуально, - каже. – Відновлення тренувань планується на 4 чи 5 травня, але я не знаю, буде це групами чи всі разом. Нам дозволяють приходити на базу, користуватися майданчиками, але не приміщеннями. Ви їдете, припаркуєтеся, працюєте та повертаєтеся додому. Основна боротьба в нас у головах, ми вже не знаємо, що робити. Особливо це стосується тих, хто живе в квартирі. Постійне перебування вдома мене вбиває. Хоча я тут з дружиною та дітьми, це важлива пом'якшувальна обставина. Діти теж не ходять у дитячий садок, вони не звикли постійно перебувати в квартирі... Ми трохи гуляємо, але нічого не працює. Парки закриті, патруль контролює, щоб ніхто не збирався. Ми навіть не намагаємося ходити на дитячий майданчик.

За словами Піваріча, наразі зарплат у київському «Динамо» не врізали і мова про це не велася. Зараз Йосип більше стурбований власним майбутнім. Питання стосовно нового контракту з киянами поки підвисло в повітрі.

«Мені обіцяли поговорити під час підготовка в Туреччині, але потім сказали, що на це буде час протягом сезону. Втім, зараз про це теж не говорить ніхто. Не час».

Журналіст запитав Піваріча: «Чи хотіли б ви залишитися в Києві? Чи ви хочете повернутися в «Динамо» Заґреб?»

Відповідь: «О, яке пряме запитання... Залишу його відкритим. Важливим є те, що моя донька восени піде до школи, це вплине на те, де я продовжуватиму кар’єру. Це повинно бути в місті, де є англомовна школа. Або я повинен повернутися в Хорватію. Однозначно, що я нікуди не поїду без сім'ї. Не підпишусь на клуб із міста, де немає англійської школи чи не з Хорватії. Мені можна запропонувати все, що завгодно, але якщо це не відповідає цій вимозі, скажу: «Дуже дякую, ви можете зв’язатися зі мною в іншому житті».

Наразі Піваріч не має пропозицій щодо продовження кар’єри, які б вартували на увагу.

«Думаю, всі клуби зараз більше стурбовані тим, щоб пережити кризу та закінчити чемпіонат, а потім заглядати в наступний сезон, - коментує футболіст. - Будемо сподіватися, що ліги продовжуватимуться, тобто пізніше буде перехідний термін. Хоча, я маю право підписатися в наступний клуб одразу. Час покаже, чи залишуся я в Києві, чи переїду деінде. Я перебуваю в нестабільній ситуації».

Також Піваріч розповів про тривалу паузу, пов’язану з травмою.

«Це сталося зі мною вперше в кар’єрі. Друга травма хрестоподібної зв’язки була не такою, як перша. Різниця полягає в тому, що ти повертаєшся до команди та тренера, які тебе справді потребують. Тренер змінився, багато речей у мене не вийшло. Новий (Олексій Михайченко – прим.) не мав особливого розуміння, що він чекає на мене. Після першої травми все було гаразд із травня, а після другої постійно виникають рецидиви. Грав за команду «Б». Мене мучили півроку. Слава Богу, що пройшов цю зиму без пропущених тренувань. Погода ніби зробила своє, виявилося, що я абсолютно здоровий. Я провів 12 товариських ігор. Відчував, що нарешті набираю форму», - говорить гравець.

Проте пауза, пов’язана з пандемією коронавірусу, зламала розрахунки Піваріча. З іншого боку, додатковий рік на відновлення кондицій дарує йому вищі шанси потрапити до заявки збірної Хорватії на Євро-2020.

«Так завжди було, що кожне зло на добро. Не кажу, що мріяв про щось зараз, або що це має бути, але, можливо, це новий шанс. Я терплячий і усвідомлюю, що деякі зміни неодмінно цього літа відбудуться», - підсумував Йосип.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: