Чемпіона України з боксу затримали за небажання носити маску (відео)

Чемпіона України з боксу затримали за небажання носити маску (відео)
На Павла Буська склали два протоколи
Фото - Instagram Павла Буська

Павло Бусько не згідний з діями поліції і буде судитися

Вчора, 7 травня ввечері тернополянин Павло Бусько, чемпіон України із таїландського боксу, член Тернопільської обласної молодіжної громадської організації «Сокіл», вихованець спортивного клубу «Капітан», у себе на сторінці в Instagram виставив відео, як його затримують правоохоронці.

Спортовець разом з дружиною близько 22-ої години заїхав скупитися в супермаркеті. Охоронець магазину викликав поліцію через те, що Павло зайшов у супермаркет без маски. На відео видно, як до Буська підійшов правоохоронець у темній масці і просить назвати своє прізвище ім'я , по-батькові та вдягнути маску.

«Охоронець казав, що не пропускає в магазин без маски, спираючись на постанову Кабміну, на що я йому відповів, що маски не маю з собою, але якщо він мені її надасть, то я вдягну, - написав боєць. - Охоронець викликав пультову охорону, а ми з дружиною в той час скупилися в магазині. В мене немає маски, я сам був ініціатором, щоб викликали поліцію, щоб правомірно розібратися у цій ситуації. Приїхав патруль, вони не представилися, перше запитання чому я без маски, я кажу, що я не маю, якщо вони мені дадуть, вдягну».

Подальший діалог вийшов недовгим.

«Якщо ви зараз не називаєтеся повністю, то вас буде затримано», - сказав поліцейський і після нетривалої перепалки зловив разом із колегою боксера за руки та за куртку та повів до машини поліції для обшуку.

«Згодом приїхала моніторингова група, яку я викликав. Вони були на боці патрулю і говорили те ж саме, - розповідає Павло Бусько. - Мене обшукали, хоча на це я згоди своєї не давав. Просто була дружина і я не хотів загострювати конфлікту. Згодом засунули у службову машину поліції і також без моєї згоди завезли мене у відділок. Я подзвонив своєму адвокату, три з половиною години складали протокол. Було вісім поліцейських, склали два протоколи – про порушення карантину і  злісну непокору. Прийшов додому я близько четвертої ранку. Я буду судитися, адже категорично не згідний з діями поліції. 22 травня має відбутися судове засідання».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: