Край пінгвінів. Українські полярники поділились зворушливими фото

Край пінгвінів. Українські полярники поділились зворушливими фото
Пташенята вже підросли
фото: Сергій Глотов

Науковці спостерігають за місцевою фауною

На антарктичному острові, де розташована наукова станція «Академік Вернадський», вже трохи підросли пінгвіни, які народилися місяць тому. Про це повідомив Національний антарктичний науковий центр.

«Друзі, пригадуєте перших субантарктичних пінгвінят цього сезону, що народилися на нашому острові на початку грудня? Вони були такі маленькі, незграбні і сіренькі (перші два фото в галереї – ред.). А тепер погляньте, які вони вже пузанчики! Зараз їм майже місяць. Сірий пушок став біло-сірим, а зовсім скоро малюки почнуть линяти та змінювати його на пір'я, як у дорослих», – йдеться в повідомлені.

За словами науковців, нині пташенята ще лишаються в гнізді. Годують їх по черзі батьки наловленим в океані крилем. Щоб попоїсти, пінгвінята залазять дзьобиком тату чи мамі в рот, а той «постачає» зі стравоходу порції «смаколиків». Збоку це іноді може виглядати так, ніби дорослий пінгвін намагається проковтнути малого.

Нагадаємо, 5 листопада біля української антарктичної станції «Академік Вернадський» зафіксували новий сніговий рекорд.

Також раніше повідомлялося, що в Антарктиці українські полярники зі станції «Академік Вернадський» зафіксували найтеплішу за весь час спостережень зиму

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: