На станції «Академік Вернадський» розпочався «пінгві-бум» (фото)

На станції «Академік Вернадський» розпочався «пінгві-бум» (фото)
На станції Академіка Вернадського народилися перші у цьому сезоні пінгвіни
фото: Національний антарктичний науковий центр

Народжені пташенята належать до субантарктичних пінгвінів – це найпоширеніший вид на нашому острові

На антарктичному острові, де розташована наукова станція «Академік Вернадський», почали вилуплюватися пінгвіни. Про це повідомив Національний антарктичний науковий центр.

Нещодавно біологиня Марта Дзиндра та сисадмін Володимир Хомко виявили на мисі Піджен-пойнт перше пташеня в цьому сезоні. 

«Моніторинг гнізд пінгвінів на нашому острові Галіндез – це частина щоденної роботи біологів, але от нині ми порахували за днями, що з перших яєць якраз мають почати вилуплюватися пінгвінятка», – пояснила Дзиндра. 

Проте полярники зазначають, що на острові вже розпочався пінгві-бум: з яєць вилупилось понад десяток малюків. Кожне пташенятко неймовірно миле, сіреньке й зовсім крихітне, але вже тоненько пищить, зазначають полярники.

Полярники також розповіли, що пташенята належать до субантарктичних пінгвінів – це найпоширеніший вид на нашому острові, де розташована українська станція.

«Перший місяць малюки залишатимуться в гніздах, їх по черзі грітимуть, захищатимуть та годуватимуть батьки. Потому дитинчата почнуть об’єднуватися в ясла, щоб уже і мама, і татусь могли одночасно ходити по криль в океан», – зазначили полярники. 

Нагадаємо, 5 листопада біля української антарктичної станції «Академік Вернадський» зафіксували новий сніговий рекорд.

Також раніше повідомлялося, що в Антарктиці українські полярники зі станції «Академік Вернадський» зафіксували найтеплішу за весь час спостережень зиму

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: