Жовтий, помаранчевий та червоний: Шмигаль виділив три рівні карантину

Жовтий, помаранчевий та червоний: Шмигаль виділив три рівні карантину

Денис Шмигаль вважає, що треба навчитися жити в нових умовах щонайменше два роки

За словами очільника уряду, цього року побороти коронавірус у світі не вдастся, а масочний режим та дистанція мають стати нормою на найближчі два роки

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль виокремив три рівні карантину та розповів про особливості кожного з них. Про це очільник уряду розказав в інтерв'ю РБК-Україна.

«Ми сьогодні запроваджуємо певні визначення карантинних заходів та необхідності їх запровадження в рівнях - жовтий, помаранчевий, червоний», - розповів він.

Жовтий рівень. Ситуація помірна, м'які умови карантину, основні галузі працюють.

Помаранчевий рівень. Кількість хворих починає зростати, є один або два летальних випадки, регіон з зафіксованими випадками локалізують і закривають.

Червоний рівень. Lockdown, регіон чи країна фактично закриваються повністю. Така ситуація відбувається наразі.

За словами Шмигаля, цього року побороти коронавірус у світі не вдастся, а масочний режим та дистанція мають стати нормою на найближчі два роки.

До слова, президент України Володимир Зеленський допускає пом'якшення карантинних заходів в Україні після 24 квітня, якщо ситуація з коронавірусом не буде погіршуватися

Як повідомлялося, 21 квітня міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що на найближчому засіданні уряду МОЗ пропонуватиме продовжити карантинні заходи в Україні до 12 травня, але з деякими послабленнями обмежень, зокрема пропонуватиметься відкриття музеїв, парків та бібліотек.

Також у ВООЗ заявили, що скасовувати карантин потрібно поступово.

Крім того мер столиці Віталій Кличко повідомив, коли у Києві пом’якшать карантин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: