Заворушення на Банковій: поліція відкрила ще одну справу та оголосила список підозрюваних

Заворушення на Банковій: поліція відкрила ще одну справу та оголосила список підозрюваних
Погроми біля Офісу президента відбулися 20 березня
Фото з відкритих джерел

Підозри оголошено вже двом учасникам акції протесту

Слідчі поліції розпочали ще одне кримінальне провадження за фактом подій під Офісом президента 20 березня: дії правопорушників кваліфіковані як умисне знищення або пошкодження майна. Про це повідомляє пресслужба МВС України.

Правоохоронці переконані, що організатори акції протесту заздалегідь планували спровокувати зіткнення з правоохоронцями та, як наслідок, застосування сили при припиненні правопорушень.

«Утім жодних протистоянь не відбулося. Ні поліцейські, ні учасники акції не отримали тілесних ушкоджень. Натомість пошкоджено фасад і двері Офісу президента України», – зазначили у МВС і заявили, що кожен учасник заходу, який вчиняв протиправні дії, нестиме відповідальність, згідно із законом.

На цей час процесуальні керівники (прокурори) погодили підозри кільком активним учасникам.

Згідно з відео, яке оприлюднило МВС, найближчим часом підозри можуть отримати:

  • Вадим Адамов;
  • Роман Ратушний;
  • Олексій Білковський;
  • Олег Кобезьський;
  • Денис Міщенко.

Нагадаємо, у суботу, в день народження Сергія Стерненка, його прихильники зібралися на Банковій з вимогою відпустити засудженого до семи років увʼязнення активіста на волю. Ввечері акція переросла в масові заворушення. Протестувальники почали застосовувати димові шашки, петарди та фаєри та кидати фарбою в будівлю Офісу президента, розписувати фарбою стіни й двері.

Прихильники активіста Сергія Стерненка на мітингу також висунули низку вимог до Володимира Зеленського.

Згодом поліція затримала одного з учасників акції на Банковій. Затриманий – ветеран АТО, ексбоєць 93 окремої механізованої бригади «Холодний Яр» Владислав Стафійчук (Сорд). Поліція називає його «одним із найбільш агресивних» учасників акції.

Владу Сорду оголосили підозру в «хуліганстві з використанням зброї».

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що готується низка нових підозр, кожна з яких буде підкріплена відео із зазначенням «хто, в який момент, що зробив».

23 березня стало відомо, що правоохоронці вручили підозру Сергію Філімонову – організатору акції на підтримку Сергія Стерненка.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: