Вибух «Молота» на Рівненщині: слідство розглядає три версії

Вибух «Молота» на Рівненщині: слідство розглядає три версії

Висновки за результатами експертизи допоможуть встановити об’єктивну причину вибуху міномету, зазначив Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявляє, що слідство розглядає три основні версії у справі про розрив міномета на Рівненському полігоні, внаслідок якого загинули троє військових.

За його словами, розглядають версії: порушення правил поводження зі зброєю (подвійне заряджання), неякісні боєприпаси чи незадовільний технічний стан виробу, у тому числі порушення під час проектування чи недотримання технологічних вимог при виробництві міномету.

Він зауважив, що остаточне рішення у провадженні за фактом вибуху міномета «Молот» може бути схвалене лише на підставі експертиз – наразі замовлено комплексні експертизи, які буде проводити Київський науково-дослідний інститут судових експертиз.

У Міністерстві оборони стверджують, що міномет «Молот» вибухнув на Рівненському полігоні внаслідок подвійного заряджання.

Нагадаємо, уранці 6 липня під час військових навчань на Рівненському полігоні стався вибух міномета «Молот». 

Як відомо, військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху на Рівненському полігоні, в результаті якого загинули троє бійців та дев’ятеро постраждали.

Слідчі розглядають три версії вибуху: перша — людський фактор — подвійне зарядження міномета, друга — неналежний стан міномета «Молот», третя — неналежний стан міни, яка заряджалася.

Читайте також: Смертельний «Молот» Пашинського. Усі подробиці трагедії на Рівненському полігоні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: