Вибух міномета «Молот»: у слідства є три версії

Вибух міномета «Молот»: у слідства є три версії

 Військовий прокурор Рівненського гарнізону Юрій Табака, Рівненський полігон, 11 липня 2018 року 

Фото: Громадське

Під час експерименту слідчі провели два підриви — з одним снарядом та з двома

Після проведення слідчого експерименту на Рівненському полігоні прокуратура розглядає три версії вибуху міномета «Молот», внаслідок якого загинули троє військовослужбовців, а дев’ятеро дістали поранення.

Про це журналістам повідомив військовий прокурор Рівненського гарнізону Юрій Табака.

Зазначимо, що журналістів не допустили до слідчого експерименту з міркувань безпеки. На території полігону перебували тільки слідчі, експерти науково-дослідного Інститу судових експертиз та спеціалісти Міністерства оборони.

За словами Табаки, під час експерименту слідчі провели два підриви — з одним снарядом та з двома. Після підриву всі осколки зібрали та направили на експертизу для порівняння з тими, що були зібрані слідчими 6 липня.

Військовий прокурор розповів, що слідчі розглядають три версії вибуху міномета.

«Перша версія — це людський фактор — подвійне зарядження міномету, друга — неналежний стан міномету «Молот» і ще в нас третя версія сьогодні з'явилась — це неналежний стан міни, яка заряджалась», — сказав Табака.

Як відомо, військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху на Рівненському полігоні, в результаті якого загинули троє бійців та дев’ятеро постраждали.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів напрацює необхідні пропозиції, щоб в Україні більше не повторилася ситуація із загибеллю військових від вибуху вітчизняної техніки.

У Міноборони озвучили основну версію вибуху на Рівненському полігоні - це порушення техніки безпеки. Президент Петро Порошенко доручив на навчаннях до завершення розслідування міномети «Молот» не застосовувати.

Читайте також: Смертельний «Молот» Пашинського. Усі подробиці трагедії на Рівненському полігоні

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: