В Україні зростають ціни на свинину, - експерти

В Україні зростають ціни на свинину, - експерти

Традиційне сезонне зниження цін в основному починається ближче до кінця вересня

Закупівельні ціни на свинину в живій вазі щотижня зростають у середньому на 3%, з початку поточного місяця цей показник зріс на 1-2 грн/кг - до 48,5-51 грн/кг.

Про це «Уніан» повідомила у прес-службі асоціації «Свинарі України».

Згідно з повідомленням, з огляду на таке зростання цін, деякі м'ясопереробники були змушені скоротити обсяги закупівлі або тимчасово припинити заготівлю сировини, а також працювати на залишках запасів продукції.

За даними прес-служби, прогнози експертів щодо майбутньої динаміки цін розділилися. Так, частина операторів ринку вважає, що ціни на закупівлю свинини повинні незабаром ослабнути через надходження дешевої імпортної сировини і у відповідь на прогнозоване скорочення споживчого попиту. Інші, навпаки, припускають, що ці фактори урівноважать вплив дефіциту кондиційних свиней, внаслідок чого закупівельні ціни протягом кількох тижнів триматимуться на стабільному рівні.

В асоціації зазначили, що традиційне сезонне зниження цін в основному починається ближче до кінця вересня.

Нагадаємо, за інформацією голови Асоціації торгових мереж Олексія Дорошенко, в Україні до кінця цього року на 20% подорожчають продукти, які входять до борщового набору

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: