В Україні почнуть виробляти «експериментальний препарат» проти коронавірусу, який дає побічні ефекти

В Україні почнуть виробляти «експериментальний препарат» проти коронавірусу, який дає побічні ефекти
Фармкомпанія «Дарниця» вироблятиме гідроксихлорохін

Компанія впливового фармацевтичного олігарха отримала дозвіл виробляти «ліки від коронавірусу»

Фармацевтична компанія «Дарниця» пройшла державну реєстрацію на субстанцію гідроксихлорохін – експериментального препарату, що входить до протоколу лікування Covid-19. Про це повідомив глава комітету Верховної Ради зі здоров'я нації, медичної допомоги та медстрахування Михайло Радуцький у Facebook.

«Хочу подякувати Міністерству охорони здоров'я України та ДП «Державний експертний центр МОЗ України», які спрацювали злагоджено і оперативно, щоб дати можливість українським фармвиробникам швидко випустити на ринок необхідні ліки», - зазначив Радуцький.

Нардеп додав, що для нього це дуже позитивний сигнал від українського фармацевтичного ринку.

«Ми можемо забезпечувати українців якісними й ефективними препаратами самостійно – адже маємо майже 150 українських фармацевтичних підприємств. Та й більше – виробляти якісний продукт на експорт, нарощувати ВВП країни. Але це згодом, наразі – триває боротьба з Covid-19, і всі зусилля докладаються у цьому напрямку», - наголосив Радуцький.

Варто зазначити, що Американська академія офтальмології попереджає, що високі дози гідроксихлорохіну можуть призводити до ретинопатії (враження сітківки ока). Також є ризики порушення серцевого ритму. Його ефективність проти коронавірусної хвороби не доведена.

До слова, власником фармацевтичної компанії «Дарниця» є колишній народний депутат від «Блоку Петра Порошенка», олігарх Гліб Загорій.

Нагадаємо, що колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун рознесла в пух і прах схему лікування Covid-19, затверджену МОЗ. Зокрема, вона зазначила, що гідроксилхлорін та хлорохін — це препарати, які застосовуються для лікування малярії та певних запальних станів. Хлорохін здебільшого застосовується для лікування малярії, а гідроксихлорохін застосовується для лікування ревматоїдного артриту чи системного червоного вовчака.

«Обидва препарати показували ефективність щодо вірусів SARS-CoV і SARS-CoV-2, але лише в дослідженнях in vitro (в пробірці). Поки є одне клінічне випробування препаратів в комбінації з азитроміцином. На результати цього дослідження покладатися небезпечно, воно дуже критикується», - підсумувала Супрун.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: