Україні потрібні професійні економічні журналісти - керуючий партнер групи ICU Макар Пасенюк

Україні потрібні професійні економічні журналісти - керуючий партнер групи ICU Макар Пасенюк
Макар Пасенюк

Пасенюк зазначив, що для бізнесу дуже важливо, щоб інформація про події в економіці доходила до людей в неспотвореному вигляді

З 26 жовтня 2017 року, в Києві починалося навчання в Центрі вдосконалення економічної журналістики, який працює за підтримки фінансової групи ICU, Київської школи економіки та аналітичного ресурсу VoxUkraine. Основне завдання Центру - підвищення рівня економічних знань журналістів і редакторів видань, які пишуть про економіку.

Слухачі Центру зможуть пройти навчання за кількома напрямками, серед яких - «Економіка, ринки і аналіз даних», «Дослідження медіасфери науковими методами», «Як писати про економіку без помилок» і ін.

Організатори планують в цьому році провести навчання першого набору слухачів, а в наступному - ще не менше чотирьох наборів.

Коментуючи участь ICU в організації роботи Центру, керуючий партнер групи Макар Пасенюк зазначив, що для бізнесу дуже важливо, щоб інформація про події в економіці доходила до людей в неспотвореному вигляді.

На його думку, навчання журналістів, які пишуть про економіку, сприятиме побудові в Україні громадянського суспільства.

«Мій особистий інтерес в роботі Центру - допомогти журналістам бачити реальну картину світу, а не ту, яку їм намагаються нав'язати. Я впевнений, що професійна економічна журналістика може зробити для країни набагато більше, ніж кредити МВФ», - зазначив керуючий партнер групи ICU.

За його словами, робота Центру також буде сприяти боротьбі з замовною журналістикою.

«Наша компанія, як і багато інших, неодноразово ставала об'єктом для політичних спекуляцій. При цьому я ловив себе на думці, що жоден економічно грамотний журналіст не став би тиражувати неправдиву інформацію через її повну економічну абсурдність», - підкреслив Макар Пасенюк.

Він також висловив упевненість, що журналісти, які пройдуть навчання в Центрі, зроблять значний внесок в розвиток вітчизняного фінансового ринку.

«Український фінансовий ринок постійно розвивається. Майже щодня на ньому з'являються нові інструменти, нові можливості для інвесторів. Залучення українською економікою інвестицій, в тому числі, іноземних, значно прискорює розвиток країни. Тому як повітря нам потрібні професійні журналісти, які добре орієнтуються в сучасних реаліях і здатні стати комунікаторами між ринком, суспільством і інвесторами», - заявив Макар Пасенюк. 

Довідка:

Група ICU- є незалежною інвестиційно-консалтинговою групою, що спеціалізується на ринках Центральної і Східної Європи. Група заснована в 2006 році і є лідером з управління активами в Україні. Власником компанії є її топ-менеджмент. Керуючі директори ICU - Макар Пасенюк і Костянтин Стеценко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: