У Зеленського планують змінити критерії визначення субсидіантів

У Зеленського планують змінити критерії визначення субсидіантів

Для оформлення нових субсидіантів Кабміну необхідно змінити рішення щодо критеріїв їхнього визначення

Кабінету Міністрів для забезпечення незахищених верств населення субсидіями необхідно змінити критерії визначення субсидіантів, повідомив представник президента України в уряді Андрій Герус.

«У минулому році були зміни критеріїв визначення субсидіантів. Було майже 7 млн субсидіантів, а на початку цього року ця кількість скоротили до 3,6 млн, тобто майже удвічі. Дехто з пенсіонерів, які мають прописаних онуків, у минулому році і в цьому не отримували субсидії. Ми хочемо це змінити і уточнити цей критерій, щоб держава їм допомагала», - сказав Герус в ефірі одного з телеканалів.

За його словами, заселені для прожиття в сільських місцевостях або районних центрах пенсіонери старшого віку з пенсією менше 2 тисяч гривень, у кого прописані, але не проживають з ними, внуки, втратили право на отримання субсидії.

Герус зазначив, що для оформлення нових субсидіантів Кабміну необхідно змінити рішення щодо критеріїв їхнього визначення і, згідно з цими критеріями, частина домогосподарств уже матиме право на субсидію.

«Люди, які останнім часом не мали права на субсидії, - їм повідомлять, і вони повинні будуть подати документи. Це близько 1 млн сімей - і матимуть право отримувати субсидії», - підкреслив представник президента.

Крім того, Герус зазначив, що дотеперішні отримувачі субсидії автоматично отримуватимуть її в подальшому. «Там мусить бути максимально спрощена процедура», - вказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: