Прем'єр-міністр Іраку заявив про «кінець «Ісламської держави»

Прем'єр-міністр Іраку заявив про «кінець «Ісламської держави»
Терористи ІДІЛ

Урядові війська Іраку відбили одну з останніх точок, контрольованих бойовиками на території Мосула

Збройні сили Іраку взяли під контроль в Мосулі руїни древньої мечеті, зруйнованої цього місяця бойовиками «Ісламської держави».

Саме в цьому місці три роки тому лідер ісламістів Абу Бакр аль-Багдаді проголосив «халіфат», інформує Deutsche Welle.

Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді, після повідомлення про втрату ісламістами території мечеті, заявив про «кінець «Ісламської держави».

Це була одна з останніх точок, контрольованих бойовиками на території Мосула, умовної столиці ісламістів на території Іраку.

Генерал-лейтенант Абдель-Вахаб ас-Сааді заявив, що після взяття руїн «Аль-Нурі», війська продовжують бої з ісламістами в Старому місті - історичній частині Мосула.

За оцінками ООН, у Старому місті залишаються від 100 до 150 тисяч цивільних. Щонайменше 204 цивільних жителів загинули за минулий тиждень під час спроб утекти з міста.

Нагадаємо, 21 червня бойовики «Ісламської держави» підірвали мечеть Аль-Нурі в Мосулі і її мінарет із відомими написами.

Соборна мечеть Аль-Нурі — одна з історичних мечетей Іраку, що розташована в Мосулі, на правому березі Тигра. Була побудована в XII столітті, в Мосулі є другою за розмірами мечеттю.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: