Посол США в Україні прокоментувала скандальну заяву Байдена

Посол США в Україні прокоментувала скандальну заяву Байдена
Марі Йованович

Йованович наголосила, що «розмови з українцями та іншими політиками, завжди відбуваються із взаємною повагою»

Минулого тижня колишній віце-президент США Джо Байден розповів, як проводив жорсткі переговори з українською владою для боротьби з корупцією. Зокрема, він зазначив, що домігся звільнення «сучого сина» Віктора Шокіна з посади генпрокурора України.

В інтерв'ю програмі «Право на владу» на телеканалі «1+1» посол США в Україні Марі Йованович відповіла на запитання, як часто американські можновладці використовують таку манеру в розмовах з українськими політиками та чиновниками, і чи є такі історії.

«Ну, я розумію, що наші розмови за зачиненими дверима мають на те причину. Але я думаю, що наші розмови з українцями та іншими політиками, завжди відбуваються зі взаємною повагою», - зазначила посол.

Йованович також припускає, що, можливо, в майбутньому напише книжку про українських політиків, «але точно не зараз». 

Як повідомлялося, Байден вважає правильним і мудрим рішення нинішньої адміністрації Білого дому надати Україні оборонне озброєння, оскільки це збільшить ціну агресії для Кремля.

Нагадаємо також, Байден у своїх мемуарах стверджує, що під час Євромайдану саме після його дзвінка Віктор Янукович утік з України. Крім того, у мемуарах він розповів, як намагався переконати Петра Порошенка та Арсенія Яценюка поставити інтереси країни вище своїх політичних амбіцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: