Наша жорстка позиція - зниження втручання держави в енергоринки, - міністр енергетики Оржель

Наша жорстка позиція - зниження втручання держави в енергоринки, - міністр енергетики Оржель
Олексій Оржель
Фото: УНІАН

За словами міністра енергетики та захисту навколишнього середовища, втручання держави в ринки шкодить їхньому функціонуванню

На енергетичних ринках не повинно бути держави, така принципова позиція нового Кабінету міністрів. Про це на пресконференції повідомив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель, коментуючи питання ціноутворення на енергоресурси.

«Наша жорстка позиція - якомога менше втручання держави в енергоринки, лібералізація економіки», - підкреслив міністр Олексій Оржель.

За його словами, втручання держави в ринки шкодить їхньому функціонуванню та веде до зниження обсягу інвестицій, тому необхідно максимально зменшити роль держави в роботі енергетичних ринків.

«Ми займаємо чітку позицію: в ефективних ринках не повинно бути держави. Держава лише створює умови для роботи ефективних ринків. Чим вище рівень втручання держави в ринки, тим більше виникає диспропорцій. Мова і про зниження інвестицій, і про якісь політичні моменти» , - зазначив міністр Олексій Оржель.

Як повідомлялося, парламент підтримав призначення міністром енергетики та захисту навколишнього середовища Олексія Оржель.

Нагадаємо, у п'ятницю прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що уряд не повинен втручатися адміністративними рішеннями в ціноутворення на енергоносії. «Я вважаю, що тут є дві складові: перша складова - уряд взагалі не повинен втручатися адміністративними рішеннями в ціноутворення, навіть на енергоносії. Це неправильно. Коли політик починає втручатися в ціну, це призводить до неефективності, корупції і до популізму. Цього не повинно бути», - сказав він.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: