МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок в Афганістан

МЗС рекомендує українцям утриматися від поїздок в Афганістан

МЗС закликає українців покинути територію Афганістану

Міністерство закордонних справ України (МЗС) рекомендує громадянам утриматися від поїздок до Ісламської Республіки Афганістан (ІРА) у зв'язку із високим рівнем терористичної загрози. Про це повідомили у консульській службі МЗС.

Українцям рекомендують не відвідувати Афганістан без нагальної потреби до моменту стабілізації безпекової ситуації в країні. Якщо ж поїздка до республіки є необхідною, громадян закликають повідомляти українське посольство про перебування в Афганістані.

«Закликаємо інформувати посольство України в Республіці Таджикистан (за сумісництвом в ІРА) про деталі поїздки: мета, місце, дата та час прибуття і відбуття, адреса місця проживання, номери  контактних телефонів в Україні та ІРА, електронна адреса», - зазначено у повідомленні.

Для тих громадян, котрі вже перебувають в Афганістані, МЗС рекомендує не відвідувати місця великого скупчення людей та популярні серед іноземних громадян об'єкти. Також бажано не користуватися громадським транспортом та негайно залишити країну у разі такої нагоди.

Рекомендовано також завантажити на телефон спеціальний додаток для реєстрації українських громадян при подорожах «ДРУГ» - Добровільна реєстрація українських громадян. Завдяки цьому інструменту українцям легше орієнтуватися за кордоном, особливо  у кризових ситуаціях.

«Крім того, посольство чи консульство України матимуть можливість встановити зв’язок з вами або з особою, яку ви зазначили в анкеті», - додали в МЗС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: