Бойовики ІДІЛ відновили контроль над східним районом Ракки

Бойовики ІДІЛ відновили контроль над східним районом Ракки
Бойовики «Ісламської держави»

Терористи атакували Сирійські демократичні сили смертниками та озброєними дронами

Терористи «Ісламської держави» (ІДІЛ) відновили 30 червня контроль над східним районом сирійської Ракки, раніше відбитий підтримуваними США об’єднаними курдськими та арабськими силами.

Про це повідомляє AFP з посиланням на Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

«Бойовики ІДІЛ повністю відбили район Аль-Сенаа, що був найважливішим районом Сирійських демократичних сил», - сказав Рамі Абдель Рахман, який очолює Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

«Терористи атакували Сирійські демократичні сили смертниками та озброєними дронами, а також використовували тунелі», - додав він.

Повідомляється, що у п'ятницю Сирійські демократичні сили та їх союзники вийшли з Аль-Сенаа в прилеглий район Аль-Мешліба.

Місто Ракка вважається «столицею» «Ісламської держави» в Сирії. Джихадисти захопили місто в 2014 році. Боротьбу за звільнення Ракки «Сирійські демократичні сили» ведуть за підтримки повітряних ударів та спеціальних сил коаліції на чолі зі США.

«Главком» також повідомляв, що збройні сили Іраку взяли під контроль в Мосулі руїни древньої мечеті, зруйнованої цього місяця бойовиками «Ісламської держави».

Прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді, після повідомлення про втрату ісламістами території мечеті, заявив про «кінець «Ісламської держави».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: