Створено сонячний димар, який заощаджує електроенергію і рятує під час пожежі

Створено сонячний димар, який заощаджує електроенергію і рятує під час пожежі
Установка сонячних димарів дозволить скоротити енерговитрати на опалення на 50%

Сонячні димарі, на думку розробників, дозволять скоротити енерговитрати на опалення на 50%

У Австралії вчені з Мельбурнського Королівського технологічного інституту розробили сонячний димар, який заощаджує енерговитрати на опалення на 50%. Розробка також врятує життя власників будинку в разі пожежі, передає hightech.

Сонячний димохід - це пасивна сонячна система опалення та охолодження, яка використовує природну вентиляцію для регулювання температури у будівлі. Він складається зі скляної стінки, розташованої навпроти стіни, пофарбованої у чорний колір, що дозволяє максимізувати поглинання сонячної енергії.

Вентиляційні отвори зверху і знизу механізму керують потоком повітря всередині і зовні димоходу для опалення або охолодження. Коли сонце нагріває димохід, воно нагріває і повітря всередині нього.

Зазначається, що близько 19% світових енергетичних ресурсів йдуть на опалення, вентиляцію та охолодження будівель, а установка сонячних димарів дозволить скоротити енерговитрати на опалення на 50%.

Крім того, новий сонячний димохід дозволить витягати вуглекислий газ під час пожежі.

«Наше дослідження підтверджує, що сонячні димарі дають значні переваги як для безпеки людей, так і для довкілля. Ми сподіваємося, що наші висновки надихнуть на збільшення інвестицій і розвиток сонячних димоходів у всьому світі», - зауважує провідний автор дослідження Лонг Ши.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: