Країна ЄС запустила першу на своїй території наземну сонячну електростанцію

Країна ЄС запустила першу на своїй території наземну сонячну електростанцію
У Чорногорії запрацювала перша наземна сонячна електростанція
фото: Čevo Solar

Чорногорія видала містобудівні та технічні умови для будівництва 30 великих електростанцій з відновлюваних джерел енергії,

Розробник сонячної енергії Čevo Solar офіційно ввів в експлуатацію першу наземну фотоелектричну установку в Чорногорії. Блок потужністю 4,4 МВт, також званий Čevo Solar, був побудований в селі Чево, недалеко від історичної столиці країни Цетіньє, повідомляє balkangreenenergynews.

Čevo Solar має 8112 сонячних панелей з піковою потужністю 545 Вт кожна, розташованих на 70 000 квадратних метрів на плато.

Запланований річний обсяг виробництва фотоелектричної установки становить 6064 МВт/год. Панелі встановлені на спеціально встановлену конструкцію, що складається з 312 струн, повідомили на фірмі.

Слід зазначити, що Чорногорія видала містобудівні та технічні умови для будівництва 30 великих електростанцій з відновлюваних джерел енергії, переважно сонячних. Їх загальна потужність становить 4000 МВт, але впровадження відбувається повільно.

Чево є одним із найцікавіших місць для будівництва фотоелектричних установок. У серпні чорногорський системний оператор CGES підписав угоди про підключення двох запланованих сонячних енергосистем загальною запланованою потужністю 615 МВт.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: