За три дні карантинні рейди на Київщині виявили півтори сотні порушників

За три дні карантинні рейди на Київщині виявили півтори сотні порушників
Мобільні групи контролюють, як працюють магазини, кафе та ресторани
Фото: Нацполіція

Мобільні групи перевіряють наявність у працівників і відвідувачів громадських закладів захисних засобів, Covid-сертифікатів або негативних ПЛР-тестів

У Київській області за три дні проведено 364 перевірки громадських закладів. У результаті рейдів виявлено 151 випадок недотримання протиепідемічних норм, передбачених «червоною» зоною. Про це повідомив 3 листопада очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін, інформує пресслужба ОДА.

«На Київщині вже працює 41 мобільна група, яка контролює роботу громадських закладів у регіоні. Вимога жорстка, але справедлива: працювати можуть всі, але виключно за умови дотримання обмежувальних заходів. Ідеться про наявність у працівників і відвідувачів індивідуальних захисних засобів, Covid-сертифікатів або негативних ПЛР-тестів, проведених не пізніше 72 годин. Якщо ці умови будуть проігноровані, профілактичних бесід чи попереджень для порушників більше не буде. На них чекатиме адміністративна відповідальність і накладання штрафів», – зазначив Володін.

Нагадаємо, з 30 жовтня на Київщині почав діяти «червоний» рівень епідемічної небезпеки.

З 2 листопада в Київській області запроваджено посилений контроль за дотриманням обмежувальних заходів.

Мобільні групи на Київщині працюють у складі представників Нацполіції, Держпродспоживслужби та місцевої влади. За вчора вони провели перевірки в Бучі, Броварах, Білій Церкві, Вишневому, Березані, Іванкові, Бородянці, Богуславі, Володарці, Ставищі та Мар’янівці. Вони контролюють, як працюють магазини, кафе та ресторани.

Рейди відбуватимуться щоденно по всій території області.

Як повідомлялося, в Київській області від початку епідемії зафіксовано понад 153 тис. випадків захворювання на Covid-19. 2 листопада в області було виявлено 934 хворих, 44 особи померли.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: