У Києві немає підвищення рівня радіації - Кличко

У Києві немає підвищення рівня радіації - Кличко

Радіаційний фон у столиці не перевищує 0,013 мілірентген на годину

Пожежу в Чорнобильській зоні вдалося загасити та ще тиждень піде на повне обстеження ділянок займання. Радіаційний фон у столиці - в межах норми. Про це мер столиці Віталій Кличко повідомив під час онлайн-пресконференції.

«Пожежу в Чорнобильській зоні, яка розпочалася 4 квітня, вдалося загасити. Втім, за оцінками рятувальників, ще тиждень піде на те, щоб повністю обстежити всі ділянки займання. На деяких досі спостерігається тління. Тому пожежа може спалахнути знову», - сказав Кличко.

Він подякував столичним рятувальникам, які боролися з вогнем. 

«Стосовно радіаційного фону: він у столиці зараз в межах норми. Фон не перевищує 0,013 мілірентген на годину при нормі 0,03 мілірентгени на годину. Про це свідчать і дослідження наших фахівців, і закордонних експертів», - сказав мер.

За його словами, фахівці з Інституту радіаційного захисту та ядерної безпеки Франції підтвердили, що в Києві немає підвищення рівня радіації внаслідок пожежі у зоні відчуження. Для дослідження вони використовували власну систему радіаційного контролю. 

«Вкотре підкреслю, що людська недбалість може призводити до катастрофічних наслідків. І дана ситуація не є виключенням. Вчора правоохоронці затримали ще одного чоловіка, який став винуватцем цієї страшної пожежі. Людина палила сміття і вогонь перекинувся на суху траву. Як наслідок – згоріли сотні гектарів лісу», - зазначив Кличко.

Зазначимо, 14 квітня вдалося загасити пожежу в Чорнобильській зоні.

Поліція вручила двом особам підозри у причетності до підпалів у Чорнобильській зоні відчуження.

Вранці 14 квітня столицю затягнула димова хмара з Чорнобильської зони. Кияни скаржилися, що відчувають їдкий запах навіть у квартирах із зачиненими вікнами.

14 квітня Кличко запевнив, що у столиці постійно контролюють радіаційний фон, перевищення поки що немає

Через пожежі у Чорнобильській зоні відчуження в Києві спостерігалося короткочасне локальне підвищення концентрації цезію-137 у приземному шарі атмосферного повітря в північно-західній частині столиці України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: