Стало відомо, коли зі столичних вулиць приберуть маршрутки

Стало відомо, коли зі столичних вулиць приберуть маршрутки
З вулиць Києва хочуть прибрати маршрутки
Фото: Главком

Київська влада планує кардинальне реформування системи громадського транспорту

На пленарному засіданні Київської міської 2 жовтня депутати ухвалили рішення про розробку Міської комплексної цільової програми розвитку транспортного обслуговування населення та забезпечення безпеки дорожнього руху на 2019-2024 роки. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Необхідним є кардинальне реформування системи громадського транспорту в Києві. Зокрема, пропонується прибрати маршрутки та оновити парк автобусів, тролейбусів і трамваїв. Наразі 40% маршрутних таксі у столиці курсують незаконно, і дієвого контролю за роботою таких перевізників не спостерігається. Цільова програма має вирішити цю проблему. 

«Головна ідея проекту – перехід від прецедентного підходу формування інфраструктури Києва до стратегічного. Розвиток транспортної галузі столиці має відбуватися паралельно з гармонізацією відносин між пішоходами та автомобілістами, бо на перший план винесене питання забезпечення безпеки руху. Що, до речі, в перспективі можна зробити іміджевим стовпом, опорою Києва. Досвід багатьох європейських столиць свідчить про те, що якісна та, головне, комплексна організація дорожнього руху значно підвищує безпеку для водіїв та пішоходів, мінімізує затори та оптимізує час, що витрачається містянами на дорогу», – зазначив автор ініціативи, депутат Київради Олександр Пабат. 

Окрім того, цільова програма має передбачати жорсткі правила організації транспортного обслуговування населення на комунальних маршрутах. Зокрема, мають бути чітко виписані процедури надання пільг з оплати проїзду громадянам, які мають на це право, на всіх маршрутах на єдиних умовах. У пріоритеті – можливість використання єдиного проїзного квитка, визначення єдиних вимог до якості транспортного обслуговування населення, забезпечення доступності транспортних послуг для населення та максимізація виручки від оплати проїзду.

Департамент транспортної інфраструктури має протягом 6 місяців, з моменту оприлюднення цього рішення, напрацювати документ щодо підвищення організації та забезпечення безпеки дорожнього руху на 2019-2024 роки. 

Як повідомлялося, КП «Київпастранс» 21 вересня оголосив тендер на закупівлю міських автобусів довжиною не менше 11,9 метрів очікуваною вартістю 146,25 млн грн. 

Також «Київпастранс» оголосив тендер на закупівлю десяти нових трамваїв для столиці на загальну суму 430 мільйонів гривень.

У квітні 2018 року Київська міськрада погодила залучення комунальним підприємством «Київпастранс» у Європейського інвестиційного банку кредиту на 50 млн євро. Позику витратять на закупівлю автобусів, трамваїв і вагонів фунікулера.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: