Поліція виставить пости біля всіх церков Києва з вечора 18 квітня

Поліція виставить пости біля всіх церков Києва з вечора 18 квітня

Для підтримання правопорядку буде залучена достатня кількість поліцейських та військовослужбовців

Перед святкуванням Світлого Христового Воскресіння столичні правоохоронці зустрілись з представниками церков та священнослужителями різних релігійних організацій. Поліцейські наголосили на дотриманні вимог чинного законодавства щодо запобігання поширення на території України інфекції Covid-19, а також мирного проведення заходів.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Як зазначив т.в.о. начальника Головного управління Національної поліції у Києві Олександр Пивовар, упродовж 18 та 19 квітня 2020 року в 179 релігійних спорудах міста будуть проходити богослужіння з нагоди святкування Великодня, але у зв’язку з карантином, без прихожан.

Для підтримання правопорядку буде залучена достатня кількість поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України. Вони заступлять на службу біля цих об’єктів з вечора напередодні великого релігійного свята.

«Поліцейські патрулюватимуть територію поблизу церков та храмів, аби підтримати правопорядок і попередити можливі порушення протиепідемічних заборон. Крім того, працівники поліції діалогу будуть проводити активну превентивну роботу, наголошуючи громадянам на необхідності свідомого дотримання правил карантинних обмежень з метою зниження ризику поширення коронавірусу. Сподіваюся, що всі з порозумінням будуть ставитися до встановлених заборон і нам вдасться на належному рівні забезпечити громадський порядок та не допустити грубих порушень. Бережіть себе, своїх близьких, рідних та не наражайте їх на небезпеку», - розповів правоохоронець.

Нагадаємо, станом на ранок 17 квітня, у Києві підтверджено 705 випадків Covid-19. За добу кількість хворих на коронавірус у Києві збільшилася на 61 особу.

У Києво-Печерській лаврі виявлено майже 100 інфікованих коронавірусом.

Столична влада ухвалила рішення про запровадження карантину на території Іонинського монастиря. 

Як повідомлялося, у Великодні свята в Києві посилять контроль за дотриманням обмежувальних заходів, зокрема, біля храмів, в публічних місцях і зонах відпочинку.

У МВС заявили, що поліція не допустить провокацій та масового скупчення людей біля храмів під час Великодніх служб.

Цьогоріч віряни святкуватимуть Великдень вдома матимуть можливість спостерігати за богослужіннями онлайн.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: