Поліція вигнала «штурмовиків» Амосової із будівлі медуніверситету Богомольця

Поліція вигнала «штурмовиків» Амосової із будівлі медуніверситету Богомольця
Зранку 14 січня медичний університет імені Богомольця прихильники Катерини Амосової намагалися штурмувати 

Правоохоронці не виключають нову спробу штурму медичного вишу у Києві

Поліція вивела з приміщення Національного медичного університету ім. Богомольця людей, які штурмували адміністративну будівлю. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Зазначається, що наразі активісти надають пояснення правоохоронним органам.

«Поліція вивела з приміщення НМУ ім. Богомольця прихильників Катерини Амосової, наразі вони дають пояснення правоохоронним органам. Імовірна ще одна спроба штурму», - повідомили у прес-службі МОЗ. 

photo_2019-01-14_12-13-17_1

Нагадаємо, зранку 14 січня у Міністерстві охорони здоров'я заявили про штурм адміністративної будівлі НМУ ім. О.О. Богомольця. У МОЗ заявили, що це спроба колишнього ректора Катерини Амосової потрапити до університету.

Як повідомлялося, 11 січня МОЗ втретє звільнило Амосову з посади ректора НМУ ім. О. О. Богомольця.

«Це сталося після того, як міністерство вважало поновленою екс-керівницю закладу з 26 грудня 2018 року  на посаді ректора НМУ відповідно до рішення Окружного адміністративного суду м. Києва та самовільного внесення Катерини Амосової, як керівника закладу до Єдиного державного реєстру», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що МОЗ України звільнило Катерину Амосову через неусунення порушень у фінансово-господарській діяльності відповідно до вимог Держаудитслужби та її відсутність на робочому місці без поважної причини з 26 грудня по 8 січня, що фактично блокувало роботу закладу.  

Нагадаємо, що у березні 2016 року Держфінінспекція провела ревізію фінансово-господарської діяльності НМУ ім. О. О. Богомольця за період з 1 жовтня 2012 року по 1 грудня 2015.

У результаті перевірки було виявлено низку грубих порушень, що Держфінінспекція України зобов’язала керівництво НМУ усунути.

Проте Катерина Амосова не виконала вимоги в повному обсязі. Загальна сума збитків, нанесених державі через невиконання вимог Держфінінспекції ректоркою НМУ, складає понад 3 млн грн.

Наразі триває досудове розслідування прокуратури міста Києва за фактом розкрадання та нецільового використання бюджетних коштів керівниками адміністрації НМУ ім. О. О. Богомольця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: