Влада КНДР знижує продовольчу норму для людини до 300 грамів на день

Влада КНДР знижує продовольчу норму для людини до 300 грамів на день
Пайок складається із зернових, кукурудзи та картоплі

Міжнародні санкції перешкоджають імпорту в КНДР сільськогосподарської техніки, виробничої сировини і добрив

Влада Північної Кореї змушена скоротити продуктовий пайок у країні з 576 до 300 грамів на людину в зв'язку з рекордним неврожаєм.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

«Німецька гуманітарна організація Deutsche Welthungerhilfe констатувала катастрофічну нестачу продовольства в КНДР внаслідок рекордного неврожаю 2018 року, викликаного повенями і сильною спекою. Глава представництва цієї організації в Північній Кореї Ларс Дюеркоп (Lars Düerkop) в інтерв'ю DW, оприлюдненому в п'ятницю, 8 березня, повідомив, що в зв'язку з надзвичайною ситуацією влада КНДР скорочує добовий продовольчий пайок для громадян з 576 до 300 грамів. Пайок складається із зернових, кукурудзи та картоплі», - йдеться в повідомленні.

За словами Дюеркопа, діти, жінки і старі люди звільнені від цього обмеження. А ті, хто потребує додаткового продовольства і має фінансові кошти, можуть купити інші продукти на невеликих ринках.

Дюеркоп зазначив, що міжнародні санкції перешкоджають імпорту в КНДР сільськогосподарської техніки, виробничої сировини і добрив.

«Навіть з імпортом парників ми як гуманітарна організація зазнаємо труднощів, оскільки підпірки для парників - це металеві прути, які знаходяться в списку санкцій», - сказав він, додавши, що нині клопотання про винятки для режиму санкцій щодо КНДР знаходяться на розгляді комітету ООН з санкцій у Нью-Йорку. «Ми сподіваємося на швидкий розгляд цих клопотань», - зазначив Дюеркоп.

Глава північнокорейської філії Deutsche Welthungerhilfe сподівається на фінансування гуманітарних програм для Північної Кореї за допомогою коштів таких іноземних організацій, як Євросоюз. Deutsche Welthungerhilfe - єдина німецька неурядова організація, яка надає гуманітарну допомогу в КНДР.

Напередодні в ООН повідомили, що 11 мільйонів людей у Північній Кореї страждають від недоїдання і не мають достатньої кількості чистої питної води та доступу до основних медичних послуг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: