Радник глави уряду розповів про наслідки заборони видобувникам продавати свій газ

Радник глави уряду розповів про наслідки заборони видобувникам продавати свій газ
«Постійна зміна умов на ринку газу призводить до втрати інтересу з боку інвестора та недовіри до держави», – Криволап

Криволап вважає, що видобуток українського газу має залишатися пріоритетом

Згортання ринку природного газу і введення регуляторних обмежень на роботу газовидобувної галузі може призвести до скорочення інвестицій і падіння видобутку і надходжень до держбюджету.

Про це заявив радник прем’єр-міністра Дениса Шмигаля Кирило Криволап у Facebook.

«Постійна зміна умов на ринку призводить до втрати інтересу з боку інвестора та недовіри до держави. Довгострокові проекти у видобутку передбачають отримання перших результатів, у вигляді видобутого газу, мінімум через 1-1,5 роки для green field проекти і це означає, що інвестиційний проект є довготривалим та вимагає значних капітальних інвестицій», – зазначив експерт.

Радник прем'єра додав, що видобуток українського газу має залишатися пріоритетом.

«Сценарій видобутку 30 млрд м3 українського газу, за експертними оцінками, є цілком реалістичним, проте для цього необхідно забезпечення певних умов на ринку. Економічним ефектом нарощування обсягів видобутку буде зростання надходжень до центрального та місцевих бюджетів, а також зростання ВВП на 3%. Додаткові надходження до бюджету можуть скласти більш ніж 200 млрд грн до 2030 року», – додав Криволап.

Нагадаємо, минулого тижня лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія озвучив ідею влади заборонити приватному бізнесу вільно продавати свій газ.

Це викликало критику експертів, нардепів і міжнародних фахівців, які попередили про катастрофічні наслідки для української економіки від такого кроку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: