У компанії Бахматюка вважають, що детективи НАБУ мають особистісні мотиви в справі ВіЕйБі банку

У компанії Бахматюка вважають, що детективи НАБУ мають особистісні мотиви в справі ВіЕйБі банку
Ця стаття є виключно маніпулятивною, має всі ознаки замовної і покликана негативно вплинути на репутацію персонально Олега Бахматюка, - прес-служба «Укрлендфармінгу»

У прес-службу компанії ніхто з журналістів «Економічної правди» не звернувся за коментарем Олега Бахматюка, - Укрлендфармінг

Компанія «Укрлендфармінг» оприлюднила заяву з приводу публікації у засобах масової інформації  розслідування державними органами ситуації навколо ВіЕйБі банку. Про це йдеться на сайті підприємства.

Зокрема, у заяві йдеться:

«Ми звертаємось із відкритою заявою з приводу публікації в «Економічній правді» щодо розслідування державними органами ситуації навколо ВіЕйБі банку. На жаль, в прес-службу ніхто із журналістів даного видання не звернувся за коментарем Олега Бахматюка, колишнього власника ВіЕйБі банку, щодо цього розслідування і не поцікавився правдивістю наведених в статті фактів.

Перш за все, ми маємо чітко заявити, що ця стаття є виключно маніпулятивною, має всі ознаки замовної і покликана негативно вплинути на репутацію персонально Олега Бахматюка. Разом із тим, Олег Бахматюк веде свою діяльність в рамках правового поля, його компанії визнані кращими роботодавцями в галузі і є найбільшими платниками податків - ми будемо захищати нашу репутацію всіма доступними способами.

Так звана справа НАБУ проти ВіЕйБі банку розслідується уже більше трьох років. Факти, які досліджує НАБУ, вже свого часу були досліджені СБУ та Національною поліцією, а справи щодо них  - закриті. Відкриття нових проваджень за вже закритими справами є повним порушенням законів «Маски-шоу стоп», що прийняла конституційна більшість в українському парламенті.  Небажання детективів НАБУ і, очевидно, керівництва цього органу, виконувати закони і свідоме затягування справи (а справа знаходиться в НАБУ більше трьох років) наводить на думку про особистісні мотиви працівників цього органу.

Окремо звертаю увагу на факт, що перекрутили в своєму «розслідуванні» представники ЦПК. Справа проти ВІЕйБі банку була повторно відкрита після звернення громадянки Ірени Росс (в порушення законів «Маски-шоу стоп»). Але у, так званих, розслідуваннях чомусь про це не сказано. Як і замовчується той факт, що вищезгадана громадянка зараз знаходиться в розшуку і їй інкримінують шантаж працівників ВіЕйБі банку. Простіше кажучи, Ірена Росс вимагала гроші в обмін на те, що її громадська організація не буде проводити якісь акції. Якщо підсумувати цю історію, складається враження, що детективи НАБУ використовували шантажистку, щоб поновити справу проти банку.

Є ще один цікавий факт. В «розслідуванні» ЦПК вказана сума нібито завданих збитків в 1 млрд грн. СЕО банку Олег Бахматюк ще рік тому звернувся до керівництва Національного банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з пропозицією повернути всі борги банку, які виникли перш за все через політику НБУ, направлену  на знищення всієї банківської системи України. На жаль, досі ніхто із представників НБУ чи Фонду не захотів сісти за стіл переговорів.

Таким чином, виникає замкнене коло, коли власник банку заявляє «я готовий повернути кошти», але ні НБУ, ні ФГВФО не хочуть шукати шляхи вирішення проблем. І на цьому фоні працівники НАБУ за незрозумілими мотивами, в порушення всіх законів,  затягують справу, яка давно мала бути закритою згідно з чинним законодавством. Тим самим, ставиться під загрозу не лише репутація Олега Бахматюка, але й робота компанії, де працює більше 30 тисяч людей і яка продукує один відсоток ВВП країни.

Закликаємо «Економічну правду» опублікувати цю позицію і заявляємо про відкритість Олега Бахматюка щодо надання коментарів, які завжди можна отримати через прес-службу «Укрлендфармінг».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Бахматюк вважає, що ринок ЄС є дуже перспективним для компанії і відкриється протягом 5-7 років
«Укрлендфармінг» зазнав сильного удару, але зараз істотно відновив втрачений обсяг, - Бахматюк
Олег Бахматюк вважає, що ринок Німеччини є найприбутковішим в Європі
Бахматюк розповів про перспективи українського бізнесу на ринку ЄС
Група компаній «Укрлендфармінг» розпочала весняно-польові роботи в шести областях України
Група компаній «Укрлендфармінг» розпочала весняно-польові роботи в шести областях України
Олег Бахматюк вважає, що протягом наступних десяти років Україна може легко подвоїти виробництво агропродукції
Бахматюк: Україна могла б стати полем битви для здорової конкуренції між США та Німеччиною
Для поліпшення умов перезимівлі агрономи «Укрлендфармінг» проводили планові підгодівлі озимих 
«Укрлендфармінг» заявляє, що їх посіви добре пережили зиму
Екс-власник банку «ВіЕйБі» Олег Бахматюк
Екс-власник банку «ВіЕйБі» Бахматюк вважає пірровою перемогу НБУ у справі ЛГЗ в Івано-Франківську
Досягнення домовленостей з державним «Ощадбанком» - це позитивна подія і для «Укрлендфармінг», як лідера агро-ринку, так і країни вцілому, - Бахматюк
«Укрлендфармінг» і агрохолдинг «Авангард» домовилися про реструктуризацію 4,4 млрд грн з державним «Ощадбанком»
Заступник гендиректора групи компаній «Укрлендфармінг» Ігор Петрашко заявив, що компанія «Райз» є одним з флагманів агроіндустрії
«Укрлендфармінг»: компанія «Райз» завжди виконувала всі взяті на себе зобов‘язання
Сівозміна не лише  дозволяє зберегти українські чорноземи, а й говорити про отримання високих врожаїв в майбутньому
В «Укрлендфармінг» розповіли, як зупинити деградацію українських земель
Дата публікації новини: