Після модернізації завод «Укрлендфармінг» повністю забезпечує аграріїв власним посівним матеріалом

Після модернізації завод «Укрлендфармінг» повністю забезпечує аграріїв власним посівним матеріалом

Після глибокої модернізації підприємство може прийняти та просушити 36 тисяч тон сирих початків кукурудзи за сезон – більше всіх в Україні

Насіннєвий завод «Зоря» одного з найбільших українських агрохолдингів «Укрлендфармінг» відсвяткував 30-річний ювілей. Після глибокої модернізації підприємство може прийняти та просушити 36 тисяч тон сирих початків кукурудзи за сезон – більше всіх в Україні.

 Вітчизняні аграрії вже кілька років активно працюють над зменшенням залежності від вартості та якості імпортного насіннєвого матеріалу. Закритий цикл виробництва насіння кукурудзи в Україні, має агрохолдинг «Укрлендфармінг», який щороку на власних площах сіє близько 1500 га ділянок гібридизації кукурудзи. Зібране насіння використовується як для власних, так і для потреб інших компаній. Про це йдеться в сюжеті oboz.tv, журналісти якого відвідали один з найбільших насіннєвих заводів країни.

Насіннєвий завод в селі Зоря Рівненської області нещодавно відсвяткував 30-ти річний ювілей. Його збудували ще у 1989 році, а сьогодні, після модернізації, цей об’єкт має стратегічне значення для аграріїв України, які стали практично незалежні від імпортного насіннєвого матеріалу.

«Ми обладнані двома паралельними лініями - це одна з наших переваг, - розповідає Володимир Данілевський, директор заводу «Зоря». - Ми можемо доопрацьовувати два гібриди з різних регіонів України. Наші потужності - по 400 тон в зміну кожна лінія. Таким чином ми можемо прийняти 800 тон вологого качана на добу».

 Після модернізації працюють тут на німецькому обладнанні.  Це єдиний завод в Україні, що може прийняти та просушити 36 тисяч тон сирих початків кукурудзи за сезон. Ще одна перевага - склади готової продукції, загальною площею понад 5 тисяч кв. м, і зерносховища, які дозволяють забезпечити безперебійний процес доробки насіння.

«Укрлендфармінг» - один з найбільших українських агропромислових холдингів, який належить українському бізнесменові Олегу Бахматюку. Агрохолдинг управляє одним з найбільших в Україні земельним банком загальною площею близько 500 тис. га. Група компаній окрім вирощування зернових і олійних культур, насіння, займається також тваринництвом та виробництвом яєць і яєчних продуктів (Avangardco IPL).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: