Герус повідомив, чи зміняться тарифи на електроенергію для населення

Герус повідомив, чи зміняться тарифи на електроенергію для населення
Герус запевнив, що цього року не буде підвищення тарифів на електроенергію для населення

Цьогоріч змін у цінах на світло не буде

Тарифи на електроенергію для населення у 2020 році залишаться на нинішньому рівні і підвищуватися не будуть.

Про це заявив очільник комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус під час суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу».

Крім того, Герус наголосив, що скасування пільгового тарифу для населення на перші 100 кВт-год/місяць також не буде. Водночас, він погодився, що з часом ціна на електроенергію може зрости через інфляцію.

«Це питання дійсно обговорюється і в суспільстві, і в медіа, і серед деяких політиків і чиновників. Але в президента (Володимира Зеленського - ред.) нещодавно була нарада стосовно енергетики. Там було чітко заявлено, що найближчим часом, цього року, не буде підвищення тарифів на електроенергію для населення, і не буде скасування цієї пільгової категорії 100 кВт/год на місяць», - пояснив Герус.

Окремо він заспокоїв українців і запевнив, що найближчим часом ситуація із цінами на електроенергію буде стабільною.

«Тому хочу всіх заспокоїти: ані в цьому кварталі, ні в наступному кварталі, ні до кінця року такого підвищення не планується. Усе має бути стабільно. Не потрібно вірити різним політичним спекуляціям і маніпуляціям», - додав Андрій Герус.

До слова, нині за перші 100 кВт-год/місяць українці платять по 90 копійок, а за кожен наступний - 168 коп.

Як повідомлялося раніше, платіжки українців на електроенергію розділять на дві складові. Одна буде за сам «струм», а інша за транспортування - так звана «абонплата». Імовірно, окремо для транспортування введуть нову квитанцію вже від наступного року. 

Нагадаємо, як заявила в.о. міністра енергетики Ольга Буславець, внаслідок карантинних обмежень споживання електроенергії в Україні стрімко зменшилось. За підрахунками Міністерства енергетики, скорочення становить 10%.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: