У «Слузі народу» назвали Сивохо проукраїнською людиною

У «Слузі народу» назвали Сивохо проукраїнською людиною
Заяви Сергія Сивохо, що війна на Донбасі є внутрішнім конфліктом України справді були необережні і незважені, - Потураєв

Депутат Потураєв прокоментував нещодавнє звільнення радника секретаря РНБО

Микита Потураєв, народний депутат з фракції «Слуга народу», один з радників президентської команди з політичних питань сказав, що йому важко було звільняти колишнього позаштатного радника секретаря РНБО Сергія Сивохо, бо він є проукраїнською людиною. Про це Потураєв сказав в інтерв’ю «Главкому».

За словами Потураєва, проукраїнська позиція людини з окупованих територій дуже відрізняється від позицій тих, хто мешкає у Львові, Києві чи Дніпрі. «Коли я підписував листа (щодо відставки Сивохо – «Главком»), мені це важко було зробити, бо особисто я дуже добре до нього ставлюся. Але участь у таких проектах, які він пропонував, неможлива, коли ти маєш статус навіть позаштатного радника РНБО», - вважає нардеп.

Потураєв зазначив, що заяви Сивохо (позаштатний радник секретаря РНБО називав війну на Донбасі «внутрішнім конфліктом» - «Главком») справді були необережні і незважені, «Але в тому, що він людина проукраїнська, в мене жодних сумнівів немає. Тому що якби було інакше, то зараз він був би десь в ДНР міністром культури. Але він звідти виїхав, все покинув, живе в Києві і точно проукраїнський. Ось це якраз і є прикладом – людина з Донбасу, яка стоїть за Україну і виступає проти російської окупації. Але суспільство це сприймає, як антиукраїнську позиція», - вважає політик і додає, що президентська команда «працює, щоб зблизити такі позиції – від Донбасу до Закарпаття, від Харкова до Одеси».

На думку Потураєва, майданчики для діалогу представників різних точок зору важливі. «Але щоб це модерувати, не потрібен державний статус, навіть позаштатний. Оскільки суспільством це сприймається, як позиція держави. Такого не може бути. А загалом з таких майданчиків може прийти багато корисного – розуміння ситуації і позиції, якісь ідеї. Але такими майданчиками повинне займатись не РНБО. Це справа громадянського суспільства. Треба відокремити громадянський діалог і державну політику», - підкреслив радник президентської команди.

Нагадаємо, наприкінці березня позаштатний радник секретаря РНБО Сергій Сивохо підтвердив інформацію про своє звільнення з РНБО.

Раніше частина народних депутатів з фракції «Слуга народу» звернулася до секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова, щоб той звільнив свого радника Сергія Сивохо через те, що Сивохо під час презентації Національної платформи примирення і єдності назвав війну на Донбасі внутрішнім конфліктом.

Як повідомлялося, 12 березня під час презентації Національної платформи примирення і єдності представники організації «Національний корпус» почали суперечку із радником секретаря РНБО Сергієм Сивохо, а згодом вдарили його у спину, Сивохо впав на підлогу.

Поліція відкрила кримінальне провадження.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: