Рада цього тижня розгляне законопроєкт Зеленського щодо децентралізації

Рада цього тижня розгляне законопроєкт Зеленського щодо децентралізації

Парламент має направити цього тижня законопроєкт про децентралізацію до Конституційного Суду

Верховна Рада розгляне протягом цього тижня зміни до Конституції у частині децентралізації. Про це заявив представник президента в парламенті Руслан Стефанчук сьогодні, 13 січня на Погоджувальній раді.

Також парламент має направити відповідний законопроєкт №2098 на розгляд до Конституційного Суду.

«Питання, що безпосередньо стосується плану на цей тиждень. Я особливо хотів би звернути увагу на деякі питання, які були ініційовані президентом України, були визначені ним як невідкладні - це внесені зміни до КУ щодо децентралізації. Законопроект №2098. Ми його ставимо на цей тиждень. Є пропозиція підтримати його і направити до Конституційного Суду», - заявив Стефанчук.

За його словами, окрім цього Рада цього тижня розгляне два законопроекти, які вже отримали висновки Конституційного Суду.

«Окрім цього, з тих законопроектів, які вже повернулись з Конституційного суду, є пропозиція розглянути два законопроекти вже в першому читанні. Це 1013 і 1028. Окрім цього, у нас буде великий блок, пов'язаний із забезпеченням військовослужбовців і питань, які пов'язані з державним бюджетом - запуском програми кредитувань для підприємців», - додав Стефанчук.

Нагадаємо, в кінці грудня Кабінет міністрів України схвалив законопроект про засади адміністративно-територіального устрою України. Так, законопроектом визначається чітка процедура вирішення питань адміністративно-територіального устрою. Зокрема, пропонується ввести такий перелік адміністративно-територіальних одиниць: громада, округ, область, Автономна республіка Крим. Громада є первинною одиницею в системі адміністративно-територіального устрою України.

Як повідомлялося, 13 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №2598 «Про внесення змін до Конституції України (щодо децентралізації влади)».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: