Католицькі церкви в Україні закликали владу заборонити сурогатне материнство

Католицькі церкви в Україні закликали владу заборонити сурогатне материнство

Католицькі церкви вимагають заборонити таке ганебне явище як сурогатне материнство

УГКЦ і Римо-католицька церкви називають сурогатне материнство «ганебним явищем»

Українська греко-католицька церква і Римо-католицька церква в Україні закликали українську владу засудити і заборонити сурогатне материнство як «ганебне явище».

Про це йдеться у зверненні католицьких єпископів.

«Пандемія коронавірусу виявила багато патологій у нашому сучасному суспільному житті. Одна з них - явище сурогатного материнства, тобто трактування людей як товару, який можна замовити, виготовити і продати, що, на жаль, дозволяє чинне українське законодавство. Таке нехтування людської гідності спонукає нас, католицьких єпископів України, ще раз звернутися до української влади всіх рівнів з вимогою засудити і заборонити це ганебне явище», - йдеться у зверненні.

Церкви вважають, що практика сурогатного материнства, навіть альтруїстичного, морально неприйнятна. «Комерційна основа сурогатного материнства, з морального погляду, заслуговує ще більш жорсткої оцінки, адже додається моральне зло до функцій тіла і самої особистості новонародженої дитини. Жодні обставини і наслідки не можуть виправдати практику сурогатного материнства", – йдеться в заяві.

Звернення єпископів пов'язане зі скандалом, що виник довкола клініки BioTexCom і 46 новонародженими дітьми, народженими сурогатними матерями для іноземних громадян. Через закрите авіасполучення їхні батьки не змогли приїхати в Україну або не можуть виїхати з країни, і новонароджені залишилися в київському готелі під наглядом медичного персоналу.

Уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба наголосив, що сурогатне материнство в Україні неврегульоване і порушує права дітей.

У 2018 році до Верховної Ради вносили законопроєкт про заборону сурогатного материнства для іноземців, але його так і не розглянули.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: